To není možné: Podívejte, co plánuje zavádět Martin Schulz. O tom se zatím nepíše

07.03.2017 11:31

Martin Schulz představil základní obrysy ekonomických plánů německé sociální demokracie pro nadcházející parlamentní volby. Možný příští německý kancléř tvrdí, že je třeba pomoci lidem, kteří se nedokážou prosadit v moderní éře digitalizace všeho. Lidem bez práce musí stát podat pomocnou ruku. Podle postkomunistické Levice (Die Linke), se však Schulz příliš drží zpátky. Měl by být mnohem radikálnější...

To není možné: Podívejte, co plánuje zavádět Martin Schulz. O tom se zatím nepíše
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Předvolební průzkumy v Německu naznačují, že Angela Merkelová možná skončí v křesle určeném pro německého kancléře. Může ji nahradit bývalý předseda Evropského parlamentu a současný volební lídr německé sociální demokracie Martin Schulz. Co by jako kancléř prosazoval v ekonomické oblasti?

V prvé řadě plánuje pomoci nezaměstnaným. Voličům to přislíbil na sociální síti Facebook. Dnešní úřady práce by rád přeměnil na svého druhu vzdělávací instituce, ve kterých by nezaměstnaní Němci dostali možnost dovzdělat se a následně najít uplatnění na pracovním trhu.

Dávky až na čtyři roky

„Příliš mnoho lidí stále nemá práci, ačkoli našemu hospodářství zoufale chybí pracovní síly,“ udeřil Schulz. Svět práce se podle jeho názoru zasekl uprostřed digitální éry a je třeba znovu ho rozhýbat. Jak? Žadatel o práci, který se dovzdělával, by mohl dostávat dávky až po dobu 48 měsíců, tedy po čtyři roky.

„Chci spolkové úřady práce přeměnit na jakési agentury pro vzdělávání. Tohle je jediná cesta, jakou projevíme respekt vůči lidem a zároveň jim dáme šanci najít nové uplatnění,“ nastínil představy německé sociální demokracie v oblasti zaměstnanosti. Schulz voličům přislíbil, že brzy dodá ke svým plánům podrobnosti.

Postkomunistická Die Linke neboli Levice má však za to, že Schulz měl zajít mnohem dál. Sabine Zimmermannová má za to, že by Schulz měl co nejrychleji zrušit reformy pracovního trhu známé pod označením Harz IV.

Pikantní na tom je, že tyto reformy v oblasti pracovního trhu zaváděl poslední sociální demokrat v kancléřském křesle Gerhard Schröder. Po něm nastoupila Agela Merkelová, která reformy ponechala v platnosti. „Sociální síť určená pro nezaměstnané byla v posledních letech natolik osekána, že už může jen těžko plnit svoji funkci,“ konstatovala dáma pro server deníku Bild.

Celý článek naleznete zde

Předvolební průzkumy naznačují, že by po volbách mohl Schulz sestavit vládu, přičemž by do koalice mohl přizvat právě Levici a Zelené, takže by Spolkové republice Německo vládla čistě levicová vláda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…