Ženy musí povinně do vedení firem, zní z EU. ODS je proti

21.11.2013 13:20 | Zprávy

Europoslankyně Andrea Češková z ODS upozorňuje na skutečnost, že Evropský parlament schválil v první čtení směrnici, podle které by mělo v dozorčích radách podniků kotovaných na burze do roku 2020 zasedat 40 % žen. Občanští demokraté jsou proti. Češková má za to, že by si podobné kvóty měl upravovat každý členský stát sám, pokud o ně stojí.

Ženy musí povinně do vedení firem, zní z EU. ODS je proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

"Ženy se byznysu účastní celá léta. Mají svou kariéru a později si pořídí rodinu, takže musí řešit sladění rodinného a profesionálního života. To je pro ně obtížné, ale tomu tato legislativa nikterak nepomůže. Skutečně nevěřím tomu, že nařízení shora jakéhokoliv typu, nota bene legislativní, dokáže splnit cíl, kterému já jinak samozřejmě fandím," podotýká Češková ke směrnici EP.

Ačkoli vítá otevření diskuse na téma většího zapojení žen v řízení firem, má za to, že by si o případných kvótách měly rozhodovat jednotlivé členské země EU, tak jak se to stalo např. v Německu. O návrhu teď budou jednat členské státy v Radě EU a nelze vyloučit, že v řadě z nich narazí směrnice na odpor. Výhrady už vyjádřila právě Česká republika.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

10:15 Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

Velkým tématem eurovoleb byl bezesporu blížící se zákaz prodeje nových aut se spalovacími motory. A …