„Německo je stále okupované.“ Jozef Banáš o budoucnu. A Babišovi s Pavlem

14.02.2023 8:04 | Ze sítí

Na kanálu studia eReport promluvil slovenský spisovatel a bývalý politik Jozef Banáš, který je hluboce nespokojen se současnou politikou, plnou agresivity a naopak prázdnou, pokud jde o vize. Jako příklad dal prezidentskou debatu Pavla a Babiše. Ani jeden podle něho nenabídl žádnou vizi. Velmi si stěžoval na Igora Matoviče, ale také na německé politiky, Evropu a i nedostatek svobody slova.

„Německo je stále okupované.“ Jozef Banáš o budoucnu. A Babišovi s Pavlem
Foto: Repro Youtube
Popisek: Slovenský spisovatel Jozef Banáš

Spisovatel konstatoval, že se politika změnila v podstatě v showbyznys. Soudí, že ještě nikdy nebyla v politice taková míra agresivity. A pokud jde o viníka, má jasno. Igor Matovič. „On to postavil na tom, že tím zaujme. Já jsem jeden z vás, vysílá těm lidem. No může být jeden z těch hospodských typů, kteří se nachytají na takovou rétoriku,“ řekl a dodal, že naopak u lidí boduje slušnost.

„Lidé mají opravdu plné zuby té agresivity. Vždyť jsme to viděli v Česku, jsem se díval na tu debatu Babiše s tím generálem. Pan Babiš se méně ovládal, i když z hlediska odborného výrazně převyšuje pana generála, ale ten generál zachoval pohodu, pokoj a do jisté míry bodoval, že na to nešel negativně,“ ukázal příklad. Nicméně negativismu se podle něho nedá pořád bránit. Sám se snaží psát o pozitivních příkladech, ale není to snadné.

Opět zmínil Matoviče, tedy to, že Matovič měl opisovat při psaní diplomové práce. A že se k tomu dokonce přiznal. „My máme totální rozklad slovenské společnosti. Ani jinde to není růžové, ale u nás, v důsledku toho, že ti lidé se k tomu ještě hrdě přiznávají, že jsou díky podvodu úspěšní, že podvod se rovná úspěch, tak to je rozklad,“ míní Banáš. Je mu líto, že se o dobré mravy nestará církev. Ale když dostává církev od ministrů peníze, tak je mu jasné, že jim nebude nadávat.

Dále řekl, že lidi, jako byl Masaryk, Štefánik, dokonce i Dubček, stvořila doba. „Podívejte se na Evropu. Tam nemáte jednoho jediného politika. Dokonce když se podívám na německé politiky…“ stýskal si a moderátor ho přerušil, že odvolaná německá ministryně obrany vypadala jako „kuchařka ve školní družině“. A Banáš souhlasil: „To je katastrofa.“ Vzpomenul si na Lenina a jeho slova, že předseda vlády může být klidně i kuchař. A dodal k nim, že předseda vlády ale nemůže být kuchařem, protože ten musí alespoň umět vařit. Tedy že politik, ministr i předseda vlády může být dnes „každý hlupák“. Dotyčnou ministryni Christine Lambrechtovou prý poslouchal a problém nebyl v tom, že by neměla zkušenosti, ale že byla hloupá.

„Němčinu mám dobrou, slyšel jsem některé její výstupy, a říkal jsem si, že to snad ani není možné, že plácá takové voloviny. A oni ji tam dají v Německu, zemi, která má mít největší autoritu. To je katastrofa,“ nebyl spokojený s personálními kvalitami politiků. Ale jako hlavní problém Německa uvedl zbabělé chování německých politiků. „Ale já to zase chápu, Německo je stále okupovanou zemí,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Díky panu Banášovi za otevírání očí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVlastimil Dorotík , 14.02.2023 10:52:15
Díky panu Banášovi za otevírání očí národu. Ano, Německo je stále od války okupační zónou USA mocensky kontrolovanou a udržovanou vojenskými základnami USA rozsetými po celé zemi Německa. A to je jeden ze základních a výchozích faktů určujících stav dneška. Na konci války si na konferencích v Teheránu, Jaltě, Postupimi mocensky rozdělili svět mezi sebou SSSR a USA, na čemž se dodnes nic nezměnilo (a to i přes určité korekce na přelomu 80. a 90. let). Německo je od války na více než sto let nesvéprávné - je protektorátem, kolonií USA a my jsme de facto dnes jeho součástí, takže jsme na tom úplně stejně. Na tiskovce Bidena a Scholze v Bílém domě před rokem bylo vidět, za jakého pucfleka Scholz vedle zjevně pomateného a senilního Bidena je, jak jej Biden tahal za uši ..... . Lidi, poznávejte a uvědomujte si historická fakta - skutečnosti minulého století (to nejsou žádné hoaxy). Není to až tak těžké, a je to nakonec hodně zajímavé. A nenechávejte si vymývat mozky novodobými Gobbelsy jak od nás, tak ze světa.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Bažíte po krvi.“ U Pirátů začaly padat hlavy. Veřejně

9:59 „Bažíte po krvi.“ U Pirátů začaly padat hlavy. Veřejně

Piráti řeší velké fiasko ve volbách do Evropského parlamentu, v nichž získali pouze jeden mandát. Čá…