„Odmítám uctívat fašismus“. Připomeňte si s námi Stanislava Humla

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
30.12.2021 12:08 | Analýza

„Buďte opatrní.“ S tímto pozdravem se loučil, když v devadesátých letech jako dopravní policista fundovaně prezentoval ranní dopravní zpravodajství na TV Nova. Později se Stanislav Huml stal poslancem a svému heslu opatrnosti zůstával věrný. V úterý bývalý poslanec Věcí veřejných a ČSSD po krátké nemoci zemřel.

„Odmítám uctívat fašismus“. Připomeňte si s námi Stanislava Humla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

V původní profesi policisty se zaměřoval na leckdy nevděčnou „dopravku“ a služební postup končil jako šéf středočeské krajské dopravní policie.

Po padesátce zaměřil svou veřejnou službu na politiku a v roce 2010 kandidoval na sedmém místě středočeské kandidátky Věcí veřejných do Poslanecké sněmovny. Kroužkování mu vyneslo poslanecký mandát.

Několik měsíců po volbách se ostře ohradil proti tomu, že předseda hnutí Radek John v pozici ministra vnitra vychvaloval skupinu bratrů Mašínových. Po názorovém střetu opustil Věci veřejné a působil dál jako nezávislý poslanec. Postupně se názorově sbližoval s tehdy opoziční ČSSD, až v lednu 2012 do strany přímo vstoupil.

V roce 2013 se již na kandidátce sociální demokracie stal znovu poslancem. Opět se předvedl jako „skokan“, když se mezi šestku středočeských poslanců protlačil z dvanáctého místa. Opět tak potvrdil svou osobní popularitu mezi Středočechy. V domovském Brandýse nad Labem byl několik volebních období zastupitelem.

Stanislav Huml neváhal veřejně prezentovat své názory, i když za to schytával urážky do dezinformátorů a dopisy od neziskových organizací.

Stanislav Huml patřil k poslancům, kteří odpovídali občanům i na profilu v Parlamentních Listech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

14:33 Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

Případ střelce na FF UK opět rozvířil mediální prostor, protože byly zveřejněny detaily z usnesení o…