Ježíšek Václava Moravce? 450 tisíc z vašeho

02.01.2024 17:54 | Zprávy

Několik dní před Vánoci se PhDr. Václav Moravec předvedl jako Ježíšek pro výzkumnou společnost Median. Dostala totiž další objednávku za 450 tisíc korun z veřejných prostředků pro výzkumný projekt CEDMO, který televizní novinář vede coby pedagog FSV UK. Agentura pro univerzitu provádí šetření postoje veřejnosti k dezinformacím.

Ježíšek Václava Moravce? 450 tisíc z vašeho
Foto: Scren ČT24.cz
Popisek: Václav Moravec

Více než 450 tisíc korun z veřejných prostředků dostala před Vánoci výzkumná agentura MEDIAN. Za jedno dotazníkové šetření, které si u ní objednala v rámci projektu CEDMO Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy.

Tento průzkum je součástí aktivit Středoevropské observatoře digitálních médií, zkráceně CEDMO. Již jsme psali o tomto projektu, který má „zkoumat a prioritizovat hlavní zdroje a příčiny nežádoucích informačních jevů ve střední Evropě“.

„Naše mezinárodní konsorcium bylo vytvořeno s cílem navrhnout soubor krátkodobých a dlouhodobých opatření a doporučení, která umožní občanské společnosti, veřejným institucím a soukromému sektoru reagovat na klesající důvěru v klíčové instituce a zároveň pomohou společnosti, aby sílícímu působení nepravdivých a zkreslených informací dokázala odolávat,“ píše se na webu.

Hlavní tváří projektu je pedagog FSV Václav Moravec. Spolupracuje na něm celkem osm pracovišť a za svou největší sílu označuje mnohostranný pohled humanitních i technických expertů. Včetně odborníků z ČVUT, kteří „vyvíjejí metody a digitální nástroje pro účinnější a rychlejší vyvracení dezinformací“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V civilizovaném státě by byl Moravec na hodinu vyhozen z televize., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProstěj , 02.01.2024 19:12:41
Divák při sledování publicistického pořadu nesmí poznat, na jaké straně diskutujících politiků je komentátor. U Moravce je hned po jeho první větě jasné, na které straně stojí. Čili je naprosto nezpůsobilý vykonávat funkci politického komentátora.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Voliči pro PL: V Praze Nerudová i SPOLU, mimo město zle pro Fialu. Hlasy sbírá Konečná

14:00 Voliči pro PL: V Praze Nerudová i SPOLU, mimo město zle pro Fialu. Hlasy sbírá Konečná

„Přestože jsem celý život nenáviděla bolševiky, tak vás obdivuji a přeji vám, abyste volby vyhrála,“…