K Bobošíkové míří komunální politici z ODS

26.09.2013 7:58 | Zprávy

Bobošíková vysává pražskou ODS, píše deník Právo a v článku odkrývá příčiny odlivu členů z ODS. Nyní odcházejí zejména komunální politici a někteří tvrdí, že ODS se stala direktivně řízenou stranou. Bývalé občanské demokraty můžeme nyní najít nejen v bloku Hlavu vzhůru!, ale i třeba u lidovců.

K Bobošíkové míří komunální politici z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková, šéfka Suverenity

Volební blok Hlavu vzhůru!, který vede Jana Bobošíková, sestavil kandidátky, které obsahují jména bývalých politiků z ODS. Právo jmenuje Michala Doktora a Tomáše Úlehlu a upozorňuje na to, že tam nalezneme i řadu komunálních politiků z ODS.

V Praze kandiduje jako jednička starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík, na třetím místě starosta Prahy 4 Pavel Caldr a hned za ním zastupitelka Prahy 13 Gabriela Kloudová, která prý bývala blízkou spolupracovnicí expremiéra Mirka Topolánka. Pětkou je zakladatel „Pravé frakce ODS“ Jiří Janeček.

Deník má však potvrzené i informace od pražských lidovců, že zaznamenali zájem několika bývalých členů ODS. „Dostali jsme několik přihlášek od lidí, kteří odešli z ODS,“ řekl Právu šéf pražské KDU-ČSL Jan Wolf.

ODS přestala hájit pravicovou politiku

Gabriela Kloudová, zastupitelka Prahy 13, zveřejnila na svém Facebooku obsáhlé prohlášení, ve kterém viní ODS z toho, že se stala „direktivně řízenou stranou“. Právo uvádí, že podle ní tento směr započal s předsedováním Petra Nečase, kterého z čela ODS v červnu sesadil skandál jeho dnešní manželky Jany Nagyové. Za hlavní viníky prý označuje kromě Nečase také předsedu pražské ODS Bohuslava Svobodu a volební lídryni Miroslavu Němcovou.

„Tento smutný vývoj korunuje skandální podezření, že pražský magistrát v čele s Bohuslavem Svobodou nechal za veřejné peníze nelegálně sledovat nepohodlné členy ODS. Velice podobný skandál přitom vedl k pádu Nečasovy vlády,“ rozvíjí Kloudová spekulace.

Starostka Prahy 2 Jana Černochová tvrdí, že se jim lidi hlásí

„U nás na Praze 2 neodešel nikdo, naopak se nám lidé hlásí. Jestli ty stovky odcházejících členů jsou ty autobusy z Prahy 10, lidé ze stavebních firem, boxerských klubů a další hlasovací mašiny, tak mě to nemrzí. Stejně tak odchod slečny Kloudové, která ve chvíli, kdy jsme si mysleli, že máme `stojedničku`, seděla s kolegy Úlehlou a Floriánem a vydávali společné prohlášení,“ řekla Právu Černochová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

16:25 O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

Poslední průzkum STEM před volbami do Evropského parlamentu při konfrontaci se skutečnými výsledky r…