Kámo, tys jí p*sral! Xaver zažil neskutečnou věc. Ještě teď se diví

17.02.2020 13:48 | Zprávy

Není to poprvé, kdy se novinář a komentátor Jinřich Šídlo vyjadřuje k volbám do Rady ČT. V pořadu Šťastné pondělí si rýpl do různých kandidátů. Ale zvláštní pozornost věnoval Luboši Xaveru Veselému, a to za to, že se odvážil rýt do Zdislavy Pokorné, která se „jen“ ptala, zda inkasuje za rozhovory peníze od hostů. A poslal za Xaverem mladého provokatéra. „To bylo úplně skvělý, ty vole, jak si jí úplně posral, těch deset minut, a nenechal si jí vůbec reagovat,“ vybafl na kandidáta do Rady ČT.

Kámo, tys jí p*sral! Xaver zažil neskutečnou věc. Ještě teď se diví
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý při přebírání anticeny Zlatý citron

Šídlo v pořadu Šťastné pondělí prohlásil, že hlavním tématem bude Česká televize. Uvedl, že v březnu se bude volit šestice náhradníků, a jsou mezi nimi „zajímavá jména“. Například ekonom Vladimír Pikora. „Jenž spolu se svou manželkou Markétou Šichtářovou věští každý rok nástup ekonomické krize. Třeba v roce 2018. Nebo v roce 2017. Nebo v roce 2016,“ pokračoval Šídlo až do roku 2014, a dodal, že v roce 2008 Pikora tvrdil, že v roce 2009 bude ekonomika stále růst, ale nakonec byl konec nultých let 21. století poznamenán krizí. Dodejme jen, že manželkou Vladimíra Pikory je Markéta Šichtařová, nikoliv Šichtářová.

„Pak je tu třeba nějaký Petr Jedinák, o němž stačí říct jen to, že je to expert SPD. Náš hlas by ale samozřejmě patřil hokejové legendě Jiřímu Šlégrovi, mezi jehož největší životní úspěchy patří titul olympijského vítěze, mistra světa, vítěze Stanley Cupu, ligového šampiona, a fakt, že jako zvláštní host vystoupil v této show,“ pokračoval Šídlo v popisu kandidátů vybraných výborem. Připomenul i Hanu Lipovskou, která dle něho zahájila sbližování katolické církve s Institutem Václava Klause.

Šídlo pak uvedl, že mnoha českým politikům ČT vadí, neboť jisté pořady k nim nepřistupují „s dostatečnou úctou“. „Možná by si místo nich přáli pořady jiné,“ dodal Šídlo a ukázal fotomontáž s Odchodem Václava Moravce, Nula hodinami Nory Fridrichové a Bývalými Reportéry ČT Marka Wollnera.

„A i interview s politiky mohou přece plynout jinak, než když vám nějaká Tvarůžková nebo Takáč nebo Železný nebo Witovská pořád kladou nějaké nesmyslné otázky, jako třeba co děláte, proč to děláte, kolik to bude stát a proč jste ještě před dvěma lety říkal a dělal něco úplně jiného. Nebo co jste vůbec dělal,“ ironizoval dál Šídlo a na pozadí zatím běžela stížnost člena RRTV Vadima Petrova na chování Jakuba Železného v Událostech, komentářích. Do kontrastu dal Šídlo rozhovor Luboše Xavera Veselého s prezidentem republiky o jídle.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

13:29 Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News dnes ovládli nově zvolení europoslanci: Markéta Gregorová…