Lidi je nezajímají. Podívejte, jak se dostali do Sněmovny... Vildumetzová se neudržela

11.02.2024 16:58 | Monitoring

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO), Marek Benda (ODS), Radim Fiala (SPD) a Olga Richterová (Piráti) byli hosty Otázek Václava Moravce na ČT24.

Lidi je nezajímají. Podívejte, jak se dostali do Sněmovny... Vildumetzová se neudržela
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Nejvíce hlasů, pokud by se sněmovní volby konaly nyní, získalo hnutí ANO. Atakuje hranici 36 procent, ukazuje průzkum společnosti Kantar pro Českou televizi. Druhá by byla koalice SPOLU se ziskem 22,5 procenta. Proti listopadu jde o nárůst o čtyři procentní body, ale oproti volbám je to pokles o 5,5 procentního bodu. Další skončilo hnutí SPD a Piráti, shodně po deseti procentech. Do Sněmovny by se dostali ještě Starostové a TOP 09, pod její hranicí by zůstali sociální demokraté, Přísaha, komunisté a Svobodní. 

První otázka směřovala na Mračkovou Vildumetzovou, jež dostala za úkol rozebrat slova vedení hnutí ANO, že se hnutí bude soustředit na vznik jednobarevné většinové vlády, která Česko uklidí. „Včera jsme měli volební sněm. Karel Havlíček vystupoval se svým projevem, kde jasně řekl, že hnutí ANO musí být natolik silné – nechtěla bych připomínat, že tam, kde nás mohli obejít, tam nás obešli –, když byly volby komunální, tak tam už se jim to tolik nedařilo... My musíme být natolik silní, abychom popřípadě vládli s někým nebo popřípadě aby se podařilo, což samozřejmě víme, že je asi velmi těžké, ale zase z druhé strany je nutné... Preference musíme přijímat s velkou pokorou,“ uvedla. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

RICHTEROVÁ., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJokop , 11.02.2024 17:13:58
KDE TU KRASAVICI OD FETÁKŮ VYHRABALI ? CO SLOVO TO PERLA ZAPÁCHAJÍCÍ.

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Hrstka lidí a pro mainstream událost.“ Žantovský sleduje, co se děje kolem Foltýna

5:00 „Hrstka lidí a pro mainstream událost.“ Žantovský sleduje, co se děje kolem Foltýna

TÝDEN V MÉDIÍCH Fialova vláda zřídila funkci koordinátora strategické komunikace, do níž si z Hradu …