Nadáváte na Babiše, přitom nezvládáte ani Novotného. Konečná se rozjela proti vládě

17.03.2024 14:45 | Monitoring

Vulgarity politiků, kvůli nim mimořádná schůze Sněmovny; označení Andreje Babiše (ANO) za bezpečnostní riziko. Témata, jež v druhé části nedělní Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News přinesla názorové střety mezi poslankyněmi Věrou Kovářovou (STAN) a Evou Decroix (ODS) na straně jedné – a zástupkyněmi opozice, poslankyněmi Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO) a Kateřinou Konečnou, předsedkyní KSČM.

Nadáváte na Babiše, přitom nezvládáte ani Novotného. Konečná se rozjela proti vládě
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Decroix, Kovářová, Jermanová a Konečná v Partii Terezy Tonmánkové

Debatu otevřel jadrný výraz předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který napsal v e-mailu vůči ministru zahraničí Janu Lipavskému (Piráti), když o něm sháněl u kolegů informace. Poslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová se zastala svého stranického šéfa, že on se k ženám vždy chová slušně a s respektem.

Proti jejím slovům oponentně vystoupila poslankyně Věra Kovářová: „Já jsem byla pro Andreje Babiše bestie a prodejná děvka,“ vypálila, že ji takhle označil veřejně před televizními kamerami. Pokorná Jermanová reagovala, že kauzu nezná a s Babišem takové zkušenosti nemá.

Další dámy, které se vjely do vlasů, byla předsedkyně KSČM Kateřina Konečná a Eva Decroix z ODS. Konečná připomněla kontroverzní výrazy řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS), konkrétně výroky, že „český plebs by měl klečet na kolenou“. „Vy si dámy, neumíte udělat pořádek, říct svým kolegům: ‚Jako sorry, to už pánové přeháníte.‘ Místo toho se jim tleská a pan Fiala ho ještě kryje,“ komentoval Konečná výroky Řeporyjce Novotného, za některé už stál i před soudem.

Decroix nato docela ostře vystoupila vůči KSČM a připomněla předlistopadovou minulost: „To, že mě tady bude ve vysílání mistrovat o etice, morálce a slušnosti zástupkyně komunistické strany, s tím vším, co komunistická strana kdy provedla, to je vrchol veškerých absurdit,“ čílila se politička vládní ODS. „Také někdo řekne sprosté slovo, někdo v minulosti založil koncentrační tábor,“ vypálila Decroix.

„Když nejsou argumenty, začíná se s historii,“ podotkla k slovům Decroix následně Konečná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Říkejte si co chcete,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Dvořák , 17.03.2024 15:49:59
ale Konečná je v současné době asi ten nejlepší politik v republice.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Velká studie k LGBTQ menšinám: Změna pohlaví není řešení, mají duševní onemocnění

6:52 Velká studie k LGBTQ menšinám: Změna pohlaví není řešení, mají duševní onemocnění

Část amerických lékařů se začíná bouřit proti provádění úkonů měnících pohlaví u dospívajících a vyz…