Nebezpečí? Rusové prý mají celou novou armádu. Podivné zvěsti

10.10.2022 7:38 | Ze sítí

Válka na Ukrajině proslavila odborníky, kteří před ní příliš známí nebyli. Jedním z takových případů je i podcast Russians With Attitude, jehož autoři se před válkou zabývali dle svých slov obskurními historickými příhodami a teoriemi. Během války se však začali soustřeďovat na vojenská témata a v současnosti nabízejí čas od času shrnutí situace na frontě. Podle toho posledního se regulérní ruská armáda nezapojuje do bojů proti ukrajinské protiofenzivě, ale vyčkává u Záporoží a také u Bělgorodu. Autoři též probírali slabiny ruské armády, ale i ukrajinské.

Nebezpečí? Rusové prý mají celou novou armádu. Podivné zvěsti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Postupující ruské jednotky

Podcast není dle autorů spojen s ruskou armádou nebo médii ruského státu. „Jsme dva autisti, kteří uspěli na twitteru, a tak se rozhodli vytvořit podcast. Zajímají nás obskurní historické příběhy a teorie. Já mám doktorát ze sociologie a Kyril mluví starořečtinou a je příbuzný s Carlem Schmittem,“ popsal autory jeden z nich.

Zmínili, že když Ukrajinci v létě mluvili o protiofenzivě, tak jim někteří nevěřili vůbec a jiní věřili, ale ne že se bude jednat o útok takového rozsahu. Co si myslelo ruské velení pak autorům podcastu není známo. „Problém s těmi protiofenzivami je obrovský rozdíl v počtu lidské síly. Na těch asi 250 kilometrech, které jsme ztratili, jsme měli maximálně 2000 lidí, kteří čelili 10 tisícům postupujících Ukrajinců. Na všech frontách mají Ukrajinci alespoň dvakrát tolik lidské síly, ale většinou třikrát až čtyřikrát víc. Tam, kde je Rusů na obranu dost, tam většinou Ukrajinci moc neuspějí nebo neuspějí vůbec. Například když zkoušeli útočit v Chersonské oblasti. Byli tvrdě poraženi a nezískali vůbec nic. Ale tam, kde není vojáků dostatek, tam se normální elastická obrana dělat nedá. 15 kluků se prostě proti dvěma mechanizovaným praporům bránit nemůže, to je prostě nemožné. Takže nevím, proč se to děje a proč ruské rezervy stojí na jih od Chersonu a Záporoží,“ zmínil jeden z podcasterů a doplnil, že mluvil s lidmi, kteří tyto rezervy viděli na vlastní oči, nemluvě o videích, na kterých jsou k vidění dlouhé konvoje vojenské techniky.

„Všechno to směřuje na jih a nic se neděje,“ dodal. Je zde samozřejmě teorie, že všechen materiál jde na frontu a je ničen, ale to prý není nikde vidět. „Nevidíme obrovské ruské ztráty a zničené tanky,“ uvedl. Údajně vznikla další armáda, označená trojúhelníkem, která se do boje ještě nezapojila.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …