Neff ostře: Kalousek je teatrální. Na letišti se jen báli papaláše

29.05.2013 15:05 | Zprávy

Respektovaný komentátor Ondřej Neff se na webu Neviditelný pes pod pseudonymem Aston pozastavuje nad absurditou situace kolem podnikatele Alexeje Torubarova. Je podle něj zarážející, jaká groteska vznikla a také to, že ji ještě politici využívají k mezistranickému boji.

Neff ostře: Kalousek je teatrální. Na letišti se jen báli papaláše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek na inauguraci Miloše Zemana

„Směsice úžasu a pohrdání, jaké jiné pocity mohou soudného člověka ovládat při sledování případu Alexeje Torubarova. Vypadá to, že společenství nazývané vládou se skládá z lidí ne jenom z jiných kontinentů, ale z jiných planet,“ píše Neff.

Ministr Pavel Blažek se podle něj ohání paragrafy, jeho kolega Miroslav Kalousek zase používá ostrá slova o tom, že podnikatel byl vydán na smrt, čemuž se on sám pokusil zabránit přistavením cisterny. Nad tím zase lamentuje opozice s tím, že Kalousek ohrozil cestující.

„Mezistranická řevnivost z toho čouhá jako pověstné péro z gauče. Miroslav Kalousek s gustem zareje do ledví potentáta z konkurenční strany, když káže o svědomí obtíženém vinou za vydání člověka k týrání a možná smrti. Na druhé straně justiční orgány zkoumaly Torubarův případ a i ony ho neshledaly jednoznačným,“ připomněl Neff.

Torubarovi ale nakonec stejně nikdo nepomohl, vztahy ve vládě se i nadále zhoršují a ona sama se chová rozporně a groteskně. „Jen nemnozí ocení mužný postoj Miroslava Kalouska, který za cirkus s cisternou na letišti přebral odpovědnost. Až na to, že i toto je teatrální gesto, protože Kalousek letišti nevelí a do cisteren nemá co mluvit a nakonec Černý Petr padne na toho, kdo se podělal, když mu zatelefonoval papaláš,“ myslí si Neff.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

20:35 Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

Americká armáda podle zjištění agentury Reuters v době covidové pandemie po několik měsíců vedla taj…