Noviny: Spolupráce Sobotky, Haška a Tejce po volbách nebude možná

27.09.2013 12:39 | Zprávy

Sobotka, Hašek a Tejc po volbách nebudou moci dál fungovat spolu ve vedení ČSSD, tvrdí na závěr obsáhlého analytického článku v příloze Kavárna Mladé fronty autorka článku. Analyzuje kariéry všech tří ambiciózních absolventů brněnských práv.

Noviny: Spolupráce Sobotky, Haška a Tejce  po volbách nebude možná
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka vstupoval do ČSSD v prosinci 1989. Tedy v době, kdy z členství v ČSSD koukala spíš ostuda mezi vrstevníky než politická kariéra. „Ostatní nám samozřejmě nadávali do komunistů, my jsme však byli idealisté,“ vzpomínal v listu Sobotkův kolega z Mladých sociálních demokratů Richard Dolejš.  

Sobotkovu loajalitu k vedení označují někteří jeho kolegové jako „naprostou nevýbojnost.“

O pět let mladší Michal Hašek s výbojností problém neměl, problém mu prý dělalo ztotožnit se s ideologií vlastní strany. Sám Hašek přiznává, že to s jeho levicovými názory není nijak slavné: „Nejprve jsem znal lidi, teprve později jsem se detailněji seznámil s programovými věcmi a pak jsem se stal členem,“ cituje list deset let staré Haškovo vyjádření.

Haška na jaře 2000 oslovil tehdejší šéf klubu Zdeněk Škromach, zda by nechtěl dělat tajemníka klubu ČSSD ve sněmovně. Tam navázal cenné kontakty a zjistil, jak věci chodí po formální stránce a jak doopravdy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

20:35 Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

Americká armáda podle zjištění agentury Reuters v době covidové pandemie po několik měsíců vedla taj…