Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

14.05.2024 20:45

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer o tom na sociální síti X informoval reportér Josef Kopecký ze serveru iDNES.cz. Výroky Novotného jsou podle špiček strany s členstvím ODS neslučitelné. Poslední velmi kontroverzní výroky pronesl Novotný na adresu nemocné dcery saxofonisty Felixe Slováčka, když uvedl, že stejně zemře. „Je to akce Zahradila a téhle zmrdské kliky,“ zuří nyní Novotný.

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý
Foto: Instagram
Popisek: Rozrušený Pavel Novotný

„Výroky Pavla Novotného považuje předsednictvo za lidsky nepřijatelné a neslučitelné s členstvím v ODS. Bude se jimi zabývat výkonná rada na svém příštím jednání,“ sdílel prohlášení šéfa poslanců ODS Marka Bendy na platformě X reportér Josef Kopecký.

Předsednictvo nemá pravomoc nikoho vyloučit, tu má buď místní sněm, nebo výkonná rada. Předseda senátorského klubu ODS Zdeněk Nytra pro Echo24 řekl, že Novotný překročil hranici. „Jestli to byly programové věci, nebo vulgární vyjádření, tak to už prostě v této chvíli překročilo ne jednu, ale všechny hranice,“ uvedl Nytra.

Sám Novotný pro Echo24 nechtěl během dne spekulovat, jak se k jeho případu strana postaví. „Nebudu spekulovat, co by a jak by. Kdybych si měl vsadit, dovládnu jako starosta za ODS, ale to je jen můj intimní názor,“ řekl Novotný.

„23 let manželství (s ODS). Krize byly. Jestli mě teď vyhodí, nebudu do strany kopat. Na to mám Petra (Fialu) a tu stranu moc rád. Je to akce Zahradila a téhle zmrdské kliky, sám jsem jim nahrál, půjdu s hlavou vztyčenou. A bez vulgarit,“ dodal Novotný. 

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Zástupci opozice v poslední době apelovali na ODS, aby z chování Novotného vyvodila důsledky. Spor s Novotným nyní vede místopředseda opozičního hnutí ANO Havlíček. V minulém týdnu se opřel do řeporyjského starosty na plénu Sněmovny, když apeloval na premiéra Petra Fialu (ODS), aby se od Novotného distancoval a rázně proti němu zakročil. Narážel na slova Novotného k fotce Felixe Slováčka s šéfkou KSČM Kateřinou Konečnou.

Jak je u řeporyjského starosty zvykem, nešetřil Slováčka za fotku s Konečnou vulgarismy: „Felix byl vždycky debil,“ napsal ke snímku Konečné a Slováčka z Ostravy, kde koalice STAČILO! dnes zahájila ostrou část kampaně pro volby do Evropského parlamentu. Slováček zde vystoupil v rámci kulturního programu.

Následně se rozepsal o Slováčkově dceři, která se léčí s rakovinou, kvůli tomu se prý kritiky dlouho stranil: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ dodal ve svém příspěvku Pavel Novotný.

Že si Pavel Novotný vzal do úst i Slováčkovu nemocnou dceru Aničku, řada lidí tvrdě odsoudila a kritizovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

jen si tam toho sprosťáka nechte , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 15.05.2024 9:26:09
hodí se do ods jako díra na hrnec. Je to člověk bez jakékoliv morálky, duševní mrzák. Nejedná se pouze o poslední výroky vůči rodině slováčkových, do které je novotnému prd ale i o další jeho sprosťárny, vulgarity nejhrubšího zrna vůči komukoliv, koho si usmyslí vzít do huby. Celé roky mu to v ods procházelo, členové mu tleskali, vedení se s ním fotilo. Včetně prezidenta republiky. Je tohle normální? U nás asi ano. Tak si páju užijte, je váš, pane fialo.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…