Poslanci proberou situaci na řecko-turecké hranici

04.03.2020 6:20 | Zprávy

Poslanci by dnes měli diskutovat o situaci na řecko-turecké hranici v souvislosti s hrozbou další migrační vlny do Evropské unie. Měli by také schvalovat odchodné pro strážníky a zavedení automatického mechanismu plateb státu zdravotním pojišťovnám za jeho pojištěnce.

Poslanci proberou situaci na řecko-turecké hranici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Debatu o situaci na řecko-turecké hranici prosadila opoziční ODS. Napětí se tam vyhrotilo potom, co Ankara oznámila, že už nebude bránit migrantům v odchodu do Evropské unie. Přestala tím dodržovat dřívější dohodu s Bruselem z roku 2016, v níž slíbila pomoci zastavit migrační vlnu do unie výměnou za finanční pomoc.

Odchodné pro obecní strážníky by se mohlo dostat do novely, která zpřesňuje část jejich oprávnění a postupů. Přidává také podporu a propagaci extremistických hnutí k důvodům, které vedou ke ztrátě spolehlivosti.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

14:33 Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

Případ střelce na FF UK opět rozvířil mediální prostor, protože byly zveřejněny detaily z usnesení o…