Rakušan soptil u Moravce: Nezávislost ČT je důležitá. Pokud poslanci sdílí články PL, šíří dezinformace...

16.10.2022 15:50 | On-line

Jsou mnohahodinové obstrukce ve Sněmovně legitimní nástroj opozice, nebo ne? O tom v nedělních otázkách diskutovali vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), stínová ministryně vnitra, poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO), a senátor Václav Láska (SEN21), který popisoval své „otřesné zážitky“ ze Sněmovny. Kromě jiného sdíleli například svůj názor k závěrům GIBS ohledně zákroku policistů z mítinků.

Rakušan soptil u Moravce: Nezávislost ČT je důležitá. Pokud poslanci sdílí články PL, šíří dezinformace...
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová a Vít Rakušan v OVM.

Spory mezi vládní koalicí a stranami opozice jsou v Poslanecké sněmovně na denním pořádku. Čtvrteční dopoledne zahájili poslanci procedurálním sporem souvisejícím s projednáváním písemné interpelace Patrika Nachera z hnutí ANO o omezování svobody slova na neomluveného premiéra Petra Fialu (ODS). Výměna názorů na to, jak dál postupovat, trvala na plénu i po přestávce.

Zástupci koalice obvinili opoziční poslance ze snahy o oddálení zahájení úvodní debaty o vládním návrhu na změny výběru členů rad České televize a Českého rozhlasu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Proč neřeknete, jak to je?“ Svolali schůzi kvůli zapalovači autobusů. Jenže dostal slovo Babiš

12:27 „Proč neřeknete, jak to je?“ Svolali schůzi kvůli zapalovači autobusů. Jenže dostal slovo Babiš

Premiér Petr Fiala (ODS) vystoupil před poslance s podrobnostmi o žhářském útoku v Praze. České repu…