Tajné služby Ruska. „Bankéř“ Petra Fialy promluvil

12.02.2024 14:47 | Monitoring

V poslední době se velice skloňuje jméno podnikatele Kamila Bahbouha, který je spjat s Podnikatelskou družstevní záložnou, ve které měl svého času peníze premiér Petr Fiala. Podnikatel své vazby i důvody, proč se o něm píše, vysvětloval v podcastu Datarun Michala Půra a Vladimíra Piskáčka. A má dosti šokující teorii, proč se o Fialovi a záložně tolik píše. „Komu to prospěje? Tam je nasnadě, že to může nejvíc prospět Rusku. Destabilizovat stávající vládu, která je proukrajinská, nejen proukrajinská, ale výrazně proukrajinská,“ řekl s tím, že tato úvaha není jen jeho.

Tajné služby Ruska. „Bankéř“ Petra Fialy promluvil
Foto: Repro Datarun
Popisek: Podnikatel Kamil Bahbouh

Bahbouh uvedl, že Fiala si v Podnikatelské družstevní záložně uložil peníze, ale po čase z nějakého důvodu (Bahbouh nadhodil například nedostatek času nebo opatrnost před nestandardním uložením) usoudil, že držet peníze v kampeličce je pro něj zbytečné, takže ze zbytku peněz zaplatil hypotéku a odešel. Jeho zisk z držení peněz v kampeličce byl prý řádně zdaněn. „Já tam nevidím nic divnýho, až na to, že z nedivnejch věcí se dají dělat divné věci, když to někdo hodně chce,“ prohlásil podnikatel.

Také uvedl, že ani on, ani družstevní záložna neobchodují se zbraněmi. Ale i obchodníci se zbraněmi dle něho musejí někde mít účty. „Dělal jsem běžný servis pro jednoho z klientů,“ řekl ke kauze Ukrajiny a peněz za munici.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 46207 lidí
A co podle něho stojí za faktem, že teď o záložně, ale i o jeho osobě vychází tolik článků? „Moje interpretace je jednoduchá. Vycházím z úvahy, které se nedopouštím sám, často ji teďka v posledních dnech slyším z různých míst. Komu to prospěje? Tam je nasnadě, že to může nejvíc prospět Rusku. Destabilizovat stávající vládu, která je proukrajinská, nejen proukrajinská, ale výrazně proukrajinská, politicky se takto profiluje v Evropě, je významným partnerem pro finanční, zbraňové i jiné dodávky,“ míní podnikatel.

Pokračoval: „A kdybych se snažil vcítit do myšlení ruské rozvědky, tak najdu jakýkoliv způsob, jak zaútočit na premiéra, na vládu, i kdyby to byla jakákoliv blbost, že někdo někomu rozbil bábovičky, tak se dá použít a vhodně interpretovat. Taky bych postupoval tak, jak postupují tito reprezentanti zla a mají to nacvičené perfektně v posledních sto letech plus. Šel bych do Evropy, našel bych tam zneuznanýho intelektuála, který má impakt směrem k velkému publiku, a jeho bych použil, aby byl nástrojem zla. Ještě bych k němu přišel a neukázal legitimaci FSB, ale řekl bych, že jsem z byznysu, ty jsi dobrej, oni tě málo uznávaj, dám ti exkluzivní zprávy, no a je to.“

Prohlásil, že se prý točí „pohádky z obskurních proruských platforem z podzimu“ a ukrajinská média už mají zjištěné, že naopak PDZ pomohla k odhalení ruských agentů na ukrajinském ministerstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kroupo, Kroupo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserovnapater , 12.02.2024 17:31:49
Putin vás navedl, abyste to Fialovo zatlučení peněz v PDZ vytáhl na světlo Boží. Teď už po vás půjde BIS, protože napomáháte cizí mocnosti. Že se nestydíte a navíc jste nahrál Bahbouhovi na smeč, který tak odhalil Putinovu zlotřilost.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…