Útok na Paříž a Londýn. Speciální municí, pohrozil na síti Dmitrij Medveděv

11.05.2024 17:25

V případě, že by Ukrajina ze svého území zaútočila na Rusko francouzskými a britskými raketami, Moskva by mohla zaútočit na Paříž a Londýn, a to nejen konvenčními zbraněmi, ale i „speciální municí”. Uvedl to dnes bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv na sociální síti Telegram.

Útok na Paříž a Londýn. Speciální municí, pohrozil na síti Dmitrij Medveděv
Foto: Telegram
Popisek: Dmitrij Medveděv

Místopředseda ruské bezpečnostní rady takto pohrozil Francii a Británii. Moskva by mohla provést úder na jejich metropole v případě, že by Ukrajina ze svého území zaútočila na Rusko francouzskými a britskými raketami. „Za určitých okolností poletí odpověď nejen do Kyjeva," podotkl ruský politik s tím, že příslušné reakce budou předmětem plánovaných cvičení ruské armády. 

„Měli by to pochopit i ne zcela vzdělaní debilové Jeho královského Veličenstva," poznamenal Medveděv. Narážel tak zjevně na návštěvu a slova britského ministra zahraničí Davida Camerona v Kyjevě, který tam pronesl, že je jen na Ukrajincích, jak použijí zbraně dodané ze Západu. 

Medveděvovi rovněž vadí, že některé západní země zvažují, že na Ukrajinu vyšlou vojáky. Ty, kteří o tom uvažují, nazval sborem nezodpovědných darebáků z řad západní politické elity. V případě, že by k tomuto kroku došlo, muselo by podle něj Rusko reagovat - a to ne na území Ukrajiny. 

Podle jeho slov by následně došlo ke světové katastrofě. „Mimochodem Kennedy a Chruščov to dokázali pochopit už před více než 60 lety. Současní infantilní pitomci, kteří se chopili moci na Západě, to ale pochopit nechtějí,“ uvedl Medveděv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Západní politici by se měli starat aby jim přistěhovalci nevraždili učitele, studenty atd. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 11.05.2024 19:56:23
Mají doma bordel jak v tanku! Rusko jim to nevyřeší!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…