Zeman: „Chcimíři“ jsou zachránci Ukrajiny

15.05.2024 11:51 | Reportáž

Bývalý prezident Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně označil Evropskou unii za bezpečnostní riziko. Důvodem podle něho je bruselské potlačování národa a státu. Současná EU nemá podle Zemana nic společného s podobou, kterou ji vtiskli její otcové zakladatelé. Exprezident v projevu varoval i před toxickou migrací, která k nám proudí z „nekompatibilních“ kultur.

Zeman: „Chcimíři“ jsou zachránci Ukrajiny
Foto: Repro FB
Popisek: Miloš Zeman na konferenci v Poslanecké sněmovně

Islámský terorismus, ukrajinská válka, hrozba konfliktu na Tchaj-wanu, nelegální migrace, ale i EU. Taková jsou dle bývalé hlavy státu aktuální největší bezpečnostní rizika pro naši zemi. Miloš Zeman to řekl na konferenci Geopolitika a bezpečnost, kterou organizovali poslanci SPD Vladimír Zlínský a Radek Koten. 

„V pozvánce na tuto vaši akci, kterou jsem si se zájmem přečetl, mě zarazil ten rok 2035, protože ho mám spojený se zákazem spalovacích motorů. Organizátoři semináře se možná domnívají, že po tomto zákazu a prokázání nebojeschopnosti elektrických tanků dojde k utlumení bezpečnostních rizik. Konec konců jisté zdůvodnění to má. Dovolte mi, abych vám předestřel naprosto subjektivní pohled na pořadí těchto bezpečnostních rizik, a pokud očekáváte, že začnu válkou na Ukrajině, budete zklamáni, ta je až další v pořadí,“ konstatoval bývalý prezident republiky.

Na prvním místě zmínil islámský terorismus. „Vím, že jsem někdy označován za xenofoba a dovolte mi, abych místo vyvracení tohoto tvrzení porovnal dva výroky ze svatých písem dvou náboženství. Ten první výrok určitě znáte. Ke Kristovi byla přivedena cizoložná žena, kterou měli podle pravidel starého zákona za cizoložství ukamenovat. Kristus tehdy řekl „kdo z vás je bez viny, ať první hodí kamenem“. Lidé odešli a Kristus ženě řekl „jdi a nehřeš víc“. Obdobná situace je popisována ve výrocích proroka Mohameda, která je po koránu druhou nejsvětější knihou islámu. K Mohamedovi byla přivedena cizoložná žena, a ten poručil svému otrokovi, ať ji odvede a počká až porodí. Když porodila, nechal ji Mohamed svým otrokem přivést a poté poručil, aby byla ukamenována. Zatímco Kristovo podobenství známe všichni, tuto příhodu nezná téměř nikdo,“ popsal Zeman.

„Nechci tvrdit, že zatímco křesťanství je náboženství lásky, islám je náboženstvím nenávisti. Přinejmenším bych řekl, že je islám náboženství intolerance. Toto náboženství se po dlouhá staletí vtiskuje do nejrůznějších vojenských operací a politických struktur. Ve zcela nedávné době do podoby tzv. Islámského státu. Tento Islámský stát byl sice potlačen, ale jeho buňky dál existují a existují i státy, v nichž může působit. Například v Afghánistánu po zbabělé kapitulaci NATO. A nelze vyloučit opakování nebezpečí teroristických útoků zejména ve významných městech Evropy a dalších kontinentů. Nebylo by to nic nového. To jsou důvody, proč se domnívám, že dvě miliardy muslimů mohou být svedeny k podpoře teroristických hnutí, a to tím spíše, že mají k dispozici jak bohaté finanční prostředky, např. z ropných nalezišť, tak disponují významnou základnou pro výrobu například opia. Tím bych skončil varování před nebezpečím, které se u nás často podceňuje, zejména, když se někde nestane spektakulární teroristický útok, jako byl například ten v Rusku,“ je přesvědčen.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V mnohém má pan prezident pravdu, ale, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSmrček , 15.05.2024 13:09:09
v případě Ukrajiny míchá hrušky s jablky. Po pádu berlinské zdi, kdy rusové vyklidili vých. Evropu, nejspíše netušili (nebo byli naivní), že jim NATO bude brzy klepat na dveře i bývalého sojuzu. A každá špinavost bude dobrá, aby NATO posunulo svá raketová sila blíže Moskvě. Pro rádoby zapřisáhle demokraty nebyli na obtíž ani kovaní fašouni typu Bandery, či převrat, Majdan proti legitimní vládě. Šikanování ruskojazyčného obyvatelstva nebo upalování oponentů je podle našich humanistů nejspíš taky v pořádku. Pan prezident Zeman má sebereflexi a tak jak se omluvil Srbům, jednou se omluví i Rusům...

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách

6:05 Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách

Evropské volby jsou za námi. Mezi největší poražené patří bezesporu Piráti, kteří uhájili jen jeden …