Ženíšek (TOP 09): Jiří Pospíšil a jeho (ODS) korupce...

12.08.2012 20:31

„Nevzdávám to, budu dál bojovat proti korupci,“ říká na billboardech, které se objevily v ulicích Plzně, exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Ženíšek (TOP 09): Jiří Pospíšil a jeho (ODS) korupce...
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Na celostátní úrovni jsem hájil většinu jeho kroků, o tomto billboardu si však myslím své stejně jako asi většina Plzeňanů.

Zprvu jsem se dokonce domníval, že se jedná o ironický billboard, placený někým jiným.

Pokud chce Jiří Pospíšil bojovat proti korupci v Plzeňském kraji, přiznává, že tu existuje. A já s ním nemohu než souhlasit, myslím si to samé. Pokud je ale systém prolezlý nekalými praktikami, pak to byly právě politické strany ODS a ČSSD, které od vzniku krajů vládnou a Jiří Pospíšil - jakožto krajský předseda ODS, za to nese také díl odpovědnosti.

Byl to právě on, kdo šéfoval ODS v Plzeňském kraji po celou dobu, kdy na kraji vládla ČSSD a s podporou komunistů. Pokud si myslí, že je krajská koalice korupční, měl by o tom mluvit (a nejen mluvit) nejen před volbami, ale hlavně v průběhu předchozích čtyř let. V opačném případě to působí nevěrohodně, až směšně. A navíc - proč se stejnou optikou nepodívá i na to, jak moc „protikorupčně“ vládla jeho ODS v kraji také v předchozím volebním období 2004-2008. Až to udělá, potom mu jeho slib uvěřím. A strašně rád.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…