Liberec: Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice zve na návštěvu partnerské Žitavy

18.08.2012 17:27 | Zprávy

Hrádek nad Nisou, německou Žitavu a polská města Bogatynii a Zhořelec spojuje v těchto dnech jeden velký sportovní svátek. Region Trojzemí (Euroregion Nisa) se stal pořadatelem 18. Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice EVACS, které se koná ve dnech od 16. do 25. srpna.

Liberec:  Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice zve na návštěvu partnerské Žitavy
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Největší evropskou lehkoatletickou akci odstartoval ve čtvrtek zahajovací ceremoniál na hlavním náměstí v Žitavě.

Statutární město Liberec, které má se svým partnerským městem Žitava podepsané memorandum o spolupráci, pomáhá při propagaci této sportovní akce již od začátku roku. „Městu Žitava jsme nabídli prostor na veletrhu cestovního ruchu Euroregion tour v Jablonci nad Nisou. Také v našem městském informačním centru jsou lidem k dispozici letáčky a plakáty v českém jazyce. Mají možnost zakoupit zde i vstupenky na akci v českých korunách,“ uvedla Naďa Burianová, pověřená zastupováním funkce vedoucího Odboru sportu a cestovního ruchu MML. Doplnila, že Liberci naopak dělají reklamu informační letáky, které jsou turistům k dispozici přímo v hlavní budově pořadatele v Žitavě.

Soutěže budou probíhat během deseti dnů ve všech vyjmenovaných městech, převážně ale na žitavském Weinaustadionu. Hrádek nad Nisou přivítá hlavně závodníky a fanoušky maratonu a silniční chůze (ve dnech 22. a 25. srpna) se startem a cílem v Žitavské ulici. Závěrečný maraton odtud povede ve čtyřech smyčkách na území všech tří států. Soutěže jednotlivců a štafet se budou konat v Žitavě, závody na dlouhých tratích, překážkové běhy a chůze zase na dráze ve Zhořelci (Zgorzelec).

Sportovních závodů se účastní více než čtyři tisíce atletů ze 44 zemí. Jejich věk se pohybuje mezi 35 a 90 lety. Mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice se řadí k největším událostem v lehké atletice v Evropě. Pouze za německý Svaz lehké atletiky se očekává účast více než 1 500 sportovců. Prominentním účastníkem je dvojnásobný vítěz maratonu na olympiádě, Waldemar Cierpinski, který již ohlásil svou účast. Česká výprava čítá 244 členů, přičemž nejstaršímu účastníkovi je 87 let a nejmladšímu 35 let.

Doprava vlakem pro diváky se vstupenkami je na sportoviště zdarma. Další informace o závodech a časové harmonogramy soutěží najdete www.evacs2012.com.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: V centru města budou nové koše

19:06 Ústí nad Labem: V centru města budou nové koše

Veřejná zakázka na obnovu městského mobiliáře zná svého dodavatele. Cílem je obměna odpadkových košů…