Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

18.05.2024 20:27 | Tisková zpráva

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvětlení Litoměřice“, na jehož první etapu obdrželo dotaci. V rámci ní bude vyměněno 754 kusů stávajících svítidel za svítidla nová s LED světelnými zdroji. Projekt je realizován z Národního plánu obnovy za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a finanční podpory Evropské unie. Celková výše přiznané dotace je 8 041 133,- Kč, město se bude podílet částkou 361 195,- Kč.

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Montážní práce nového osvětlení a následné revize, funkční zkoušky a měření osvětlení začnou 20. května a skončí zhruba na konci června. „V této souvislosti mohou vzniknout krátkodobá omezení v užívání komunikací a veřejných ploch z důvodu zajištění bezpečnosti osob a majetku. Prosíme občany, aby pro ulehčení v době montáže tyto plochy uvolnili,“ vyzývá Tereza Vejlupková, projektová manažerka Odboru územního rozvoje MěÚ Litoměřice.

Veřejné osvětlení bude v rámci 1. etapy měněno v následujících ulicích: Michalovická, Družstevní, Stránského, Mrázova, Mariánská, Švermova, České armády, Mládežnická, Liškova, Odboje, Kamýcká, Dobrovského, Šafaříkova, Elišky Krásnohorské, Štursova, Kosmonautů, Odboje, Werichova, Horova, Mánesova, U Katovny, Stavbařů, Kamýcká, 28. října, Erbenova, Pokratická, Revoluční, Turistická cesta, U Lávky, Havlíčkova, Kořenského, Nezvalova, Marie Majerové, Březinova cesta, Smetanova, Kollárova, Čelakovského, Svojsíkova, Daliborova, Žižkova, Osvobození, Boženy Němcové, Čechova, Bratří Čapků, Daliborova, Svojsíkova, Tylova, Eliášova, Osvobození, Žižkova, Fügnerova, Sládkova, Rooseveltova, Veitova, Pražská, Na Valech, Jungmannova, Krátká, Baarova, Daliborova, Hálkova, Jiřího z Poděbrad, Alšova, Chelčického, Bratří Mrštíků, Růžovka, Dvořákova, Masarykova, Vojtěšské náměstí, Komenského, Tolstého, Turgeněvova, Šaldova, Třebízského, Resslova, Tylova, Palackého, Osvobození, Liberecká a Teplická.

Výměna stávajících svítidel za nové „LEDky“ se bude postupně týkat i dalších lokalit ve městě. Projekt je totiž rozdělen na tři etapy. Na druhou již město podalo žádost o dotaci. Pokud se dotace na všechny etapy podaří získat, kompletní výměna svítidel by měla skončit v roce 2025. V loňském roce zaplatilo město Litoměřice za provoz veřejného osvětlení 8 754 440,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…