Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

25.04.2024 10:23 | Tisková zpráva

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvnosti. Během dvou víkendových dnů dorazilo na 7. ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu přibližně 23 tisíc návštěvníků.

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Během soboty a neděle návštěvníci zkonzumovali přímo na místě nebo si zakoupili na stáncích šest a půl tisíce kilogramů tvarůžků. Oblíbený a každoroční gastronomický svátek, který organizuje město Olomouc, letos naservíroval přes sedm desítek prodejců pestrých pochutin, přes 35 prodejců řemeslných produktů, zlatavý mok z místních minipivovarů a také pestrý doprovodný program včetně hudebních vystoupení pro velké i malé návštěvníky.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23556 lidí

7. ročník festivalu přinesl v roce 2024 také jednu zásadní novinku - kulinářský souboj špičkových kuchařů na hlavním pódiu na Horním náměstí. O Tvarůžkovém králi rozhodli sami návštěvníci. Po ochutnání nejrůznějších specialit odevzdali celkem 1113 lístků a v hlasování rozhodli o vítězi, kterým se stal Michal Duračka z restaurace Asado grill.

„Bylo to úžasné kuchařské představení těch nejlepších mistrů svého oboru. Těší nás, že se setkalo také s velkým ohlasem veřejnosti, která svým hlasem rozhodla o korunovaci historicky prvního Tvarůžkového krále,“ uvedla Karin Vykydalová, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu magistrátu města Olomouce.

Tvarůžkové dobroty od tradičních věnečků a koleček přes ochucené kousky až po různé tvarůžkové speciality, jako burgery nebo zákusky, si vychutnávaly tisíce milovníků dobrého jídla v sobotu i v neděli.

„Lidem chutnala nejen kolečková tvarůžková klasika, ale i tvarůžky upravené do rozmanitých podob a chutí. Olomoucké tvarůžky jsou prostě pochutinou, která je pevnou a voňavou součástí naší gastro kultury. Velké díky patří městu Olomouc, které náš region a jeho bohatství úspěšně představuje návštěvníkům i přes chuťové pohárky,“ uvedl Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.