Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

21.05.2024 19:06 | Tisková zpráva

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím častěji. Radnice, kvůli stále se zvyšujícímu počtu automobilů, buduje už několik let síť záchytných parkovišť. Jedná se například o parkoviště v ulici Vítězná nebo Mánesova. Letos vzniknou další třeba u vlakového nádraží a v areálu Bohemia. I přesto začíná být situace se špatně zaparkovanými vozidly neúnosná.

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Zvláště sídliště Vítězná a Michal čelí narůstajícímu počtu neukázněných řidičů, kteří svým chováním ztěžují život ostatním obyvatelům. Výrazně se tento problém projevil i během blokového čištění města, které probíhalo zhruba od poloviny dubna do poloviny května. Jen během této akce městská policie zaznamenala 534 přestupků spojených s nesprávným parkováním, v dalších 178 případech bylo nezbytné vozidla odtáhnout.

Strážníci se v posledních třech týdnech zaměřili i na některé problematické lokality. Třeba v okolí křižovatky ulic Křížová a Rooseveltova u Bistra u Toma řidiči často nedodržují pravidlo zachování třímetrového volného prostoru kolem křižovatky. Situace je zde nejkritičtější kolem poledne, tedy v době, kdy sem lidé jezdí pro obědy. Původně strážníci situaci řešili domluvou, nyní však stále častěji přistupují k udělování pokut.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 27034 lidí

Problematická jsou i místa v blízkosti škol, zejména ráno a odpoledne, kdy rodiče přivážejí a zase vyzvedávají děti. Okolí škol jsou označena modrými značkami K+R ( z anglického „kiss and ride“, tedy „polib a jeď“). Využívat je může v podstatě kdokoliv, pokud dodrží určitá pravidla. Takové parkoviště totiž není určené k parkování po celý den. Na místě K+R se smí parkovat jen krátkodobě. Tento typ parkovišť má totiž předejít tomu, aby auta zastavovala na vytížených místech a blokovala plynulý provoz.

Jak dlouho lze na takovém místě parkovat poznáte z dodatkové tabulky. Ta určuje třeba kolika parkovacích míst se K+R týká a pak také dny a časy, kdy je tato značka platná. Řidiči by na takovém místě měli ve vyznačeném čase přepravovanou osobu pouze vysadit a bez prodlení odjet. Ve zbylém čase mohou na místě parkovat bez omezení.

V reakci na narůstající problémy s nesprávným parkováním chystá městská policie ve spolupráci se státní policií preventivní akci, zaměřenou na správné parkování. Ta se uskuteční ve středu 22. května. Poté už budou strážníci a policisté postihovat nesprávně parkující vozidla přísněji. Plánují také zvýšit důraz na odtahy aut, která budou blokovat plynulý průběh dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ochutnávka exotických káv a čajů, které jinde nenajdete

16:14 Kroměříž: Ochutnávka exotických káv a čajů, které jinde nenajdete

Nenechte si ujít ochutnávku exotických káv a čajů, které jinde nenajdete. Druhý červnový víkend se V…