Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

21.05.2024 16:14 | Tisková zpráva

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Znojmo na Pontassievské ulici, který je známý jako Domeček. COSP navíc rozšířilo poskytované služby. Samotný Domeček opět postupně nachází využití, brzy bude veřejnosti přístupný i jeho společenský sál.

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

COSP je jednou z nejdéle fungujících služeb Centra sociálních služeb Znojmo. Začalo fungovat už v roce 1983 pod názvem Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy. V říjnu 2023 došlo k přejmenování služby na COSP a také k rozšíření o další oblasti podpory a pomoci. Kromě manželského a rodinného poradenství, které je i nadále součástí služby, poskytuje nyní COSP také dluhové poradenství, poradenství v oblasti finanční gramotnosti, bydlení, zaměstnanosti či doprovod na úřady.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 27034 lidí

„Centrum považuji za velmi potřebné, protože do situace, která vyžaduje pomoc a podporu se může dostat každý z nás. Proto jsme se dohodli na možnosti umístit centrum do Domečku,“ komentovala starostka Znojma Ivana Solařová.

„Snažíme se reagovat na aktuální problémy a pomáhat lidem z ohrožených skupin překonávat překážky a předcházet možným komplikacím. Konkrétně v CSOP chceme nověji například poskytovat podporu také lidem, kteří jsou takzvaně chyceni do dluhové pasti, hrozí jim exekuce, přičemž neví, na koho se obrátit o pomoc, případně je pro ně profesionální pomoc finančně nedostupná,“ doplnila starostka.

COSP je aktuálně jedinou službou odborného sociálního poradenství na Znojemsku, která je zařazena do Sítě sociálních služeb Jihomoravského kraje.

Samotný Domeček se postupně zaplňuje. Vedle pronájmu kancelářských prostor soukromým subjektům má v Domečku pronajaté prostory například také Oblastní charita Znojmo, k dispozici je zájemcům k pronájmu i prostorná zasedací místnost. Radnice počítá také s opětovným zpřístupněním společenského sálu, který nyní prochází rekolaudací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ochutnávka exotických káv a čajů, které jinde nenajdete

16:14 Kroměříž: Ochutnávka exotických káv a čajů, které jinde nenajdete

Nenechte si ujít ochutnávku exotických káv a čajů, které jinde nenajdete. Druhý červnový víkend se V…