Čunek (KDU-ČSL): Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků

05.10.2023 21:03 | Tisková zpráva

V sobotu 7. října proběhne Na Lapači hokejové derby Vsetín – Zlín. V minulosti byly tyto zápasy doprovázeny velkými problémy s fanoušky obou táborů. Náklady na zajištění bezpečnosti a pořádku ze strany policie se při těchto exponovaných utkáních pohybují v řádu statisíců korun. Finanční prostředky za ostrahu, pohybující se v obdobné výši, přitom současně hradí také klub.

Čunek (KDU-ČSL): Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Sport podporujeme pro potěšení diváků i sportujících a také jako příklad pro mladou generaci. Chuligánství a výtržnictví do něj nepatří. Represe, jak je vidět, nepomáhají. Proto jsem se rozhodl přistoupit k preventivnímu opatření. Spočívá v tom, že jsem se dohodl s vedením vsetínského i zlínského fanklubu, že převezmou zodpovědnost za chování svých fanoušků a my policisty a ostrahu v takové síle na nadcházejícím derby nasazovat nebudeme. Pokud bude tato dohoda porušena, nebudou fanoušci příště vpuštěni na stadion. Peníze potřebují i jiné sporty, kde fanoušci netropí výtržnosti, a není nutno je vynakládat na ostrahu a opravy rozbitého zařízení,“ informoval starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Vsetínský hokejový klub připravuje na sobotní derby několik organizačních opatření. Uzavřeno například bude parkoviště v okolí zimního stadionu. Fanouškům bude naopak k dispozici záchytné parkoviště na sportovním stadionu na Ohradě, odkud klub vypraví autobusovou dopravu na Lapač.

Podrobnější informace o všech opatřeních naleznete ZDE.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…