Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

26.04.2024 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výzkum a inovace

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Dopředu je mi líto každého, kdo usedne do křesla ministra “pro vědu a výzkum”. Podle paragrafu 7 platného kompetenčního zákona odpovídá za oblast vědy a výzkumu ministr školství. O ministrovi pro vědu a výzkum tento zákon neříká nic, vůbec s ním nepočítá.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 25021 lidí

Posadit kohokoliv do křesla bez ministerstva, bez pravomocí a přidělit mu nálepku bez obsahu je dopředu odsouzeno k nezdaru a k nezájmu veřejnosti. Helena Langšádlová dělala se svou zarputilou pracovitostí, co mohla, ale bez nástrojů, bez opory v zákoně a bez podpory vlastní strany uděláte jen velmi málo. Možná pro větší zviditelnění mohla tančit na Tik Toku, to je teď v módě, ale na to bude asi potřeba najít jinou personu.

Rozhodně nevěřím, že by kdokoliv na jejím místě mohl udělat víc, to místo spíš nikdy nemělo vzniknout. Odpovědnost za to nenese Helena Langšádlová, ale předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová, která obětovala vliv svojí strany ve vládě za reprezentativní, ale nevýkonnou funkci předsedkyně sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No P. A. měla být ministryní, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevanpetr , 26.04.2024 14:57:14
tak jako všichni předsedové 5 kolky. Ale ona to vzhledem ke svým zřetelným neschopnostem odmítla. Kéž by to ze stejných důvodů udělali i ti ostatní. Zašila se do Parlamentu, kde nemá žádnou odpovědnost. Všichni to ví a vidí, ale drží basu. Uvidíme už brzy v evropských i krajských volbách, zda je to stále lidem jedno. Právě výsledky těchto hlasování by těm neumetelum měly nabídnout pohled do zrcadla, aby Fialenko neměl drzost vykládat jak jsou nejlepší, jak slouží naším občanům. Lidi pojďme na, to, jestli vám osud naši vlasti není lhostejný

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …