Okamura (SPD): Žádáme kontroly na hranicích a vypovězení nelegálních imigrantů

24.10.2023 17:17 | Zprávy

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2023 k narůstající ilegální migraci

Okamura (SPD): Žádáme kontroly na hranicích a vypovězení nelegálních imigrantů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

já bych chtěl jako první bod dnešní schůze, mimořádný bod, navrhnout bod s názvem - Situace ohledně migrace v České republice. Hrozí totiž, že se nelegální migranti budou hromadit na našem území. Hnutí SPD požaduje okamžité zavedení stálých kontrol na našich státních hranicích a vypovězení všech nelegálních migrantů.

Vlna nelegální imigrace do Evropy z islámských a afrických zemí pokračuje stále vyšším tempem. Zvyšují se rizika jejích dopadů na občany České republiky. Všechny sousední státy totiž již zavedly kontroly na svých státních hranicích. Naposledy Německé, které se v minulých dnech rozhodlo obnovit stálé kontroly na hranicích s Českou republikou a Polskem. Ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN však trvalé kontroly na našich státních hranicích dosud nezavedl, probíhají pouze namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem a to ještě s časovým omezením do 2. listopadu. Reálně tak hrozí...

Reálně tak hrozí, že nelegální imigranti, kteří cestují přes naše území do Německa, se budou shromažďovat v České republice se všemi negativními důsledky pro naši zemi a její občany. Jde o další totální selhání ministra vnitra i celé Fialovy vlády, která hazarduje s bezpečností českých občanů. V řešení nelegální imigrace totálně selhává celá Evropská unie a její orgány již od roku 2015. Ve skutečnosti připravuje usnadnění imigrace prostřednictvím tak zvaných bezpečných cest pro imigranty. Ani Německo už masovou imigraci nezvládá. V Bavorsku proti ní protestují starostové i občané.

Hnutí SPD požaduje okamžité zavedení stálých kontrol na našich státních hranicích a vypovězení všech nelegálních imigrantů nebo imigrantů, kteří u nás páchají trestné činy. Zároveň požadujeme, aby vláda Petra Fialy z ODS přehodnotila své souhlasné stanovisko k novému migračnímu paktu EU a odmítla připojení České republiky k tomuto paktu, který se bude v následujících týdnech definitivně schvalovat a přináší riziko dalšího přerozdělování nelegálních imigrantů po členských státech EU.

A u tohoto se musím chvíli zastavit, protože Fialova vládní pětikoalice souhlasila letos s tím novým migračním paktem EU. To znamená, Fialova vládní pětikoalice přímo kývla na přerozdělování afrických a islámských migrantů do České republiky, dokonce je tam kvóta, jsou tam kvóty, anebo budeme muset platit za každého toho odmítnutého migranta dvacet tisíc eur, půl milionu korun za odmítnutého migranta. Neboli to můžou být miliardy korun. A my znovu vyzýváme vládu Petra Fialy, aby se stejně jako Polsko, stejně jako Polsko a Maďarsko, aby hlasovali proti migračnímu paktu EU, protože to jde do závěrečného schvalování.

Fialova vláda to už dvakrát podpořila. A já tady opakovaně vyzývám premiéra Petra Fialu a Fialovu vládní pětikoalici a ministra vnitra Víta Rakušana z hnutí STAN, aby odmítl migrační pakt EU. Aby skončili s tou vlastizrádnou politikou vůči České republice. Je to samozřejmě zrada na Českou republiku, je to podraz na všechny občany České republiky, že vaše vláda, Fialova vládní pětikoalice - ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Pirátů - chce přijímat africké a islámské migranty do České republiky nebo budeme muset platit z daní českých občanů výpalné. A my s tím prostě nesouhlasíme a jsou tady také velká bezpečnostní rizika.

Takže já bych chtěl, aby Fialova vládní pětikoalice přestala dělat tuhletu vlastizrádnou politiku, přestala jednat proti občanům České republiky, protože tady drtivá většina občanů žádné africké a islámské migranty nechce. A tady bych ještě připomenul, že já jsem - jako jediný politik už od roku 2013, 2012 - jsem říkal a po celé republice jsme dali billboardy - Ne migraci, ne islámu. Dále to byl billboard - Ne islámu, ne teroristům. Za to jsem si od zaprodaných, hloupých vládních politiků a s nimi spřažených novinářů a dalších aktivistů vystoupil (vysloužil?) různé dehonestační přezdívky. No a ukázalo se, že mám samozřejmě pravdu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Česká televize opět tlačila na voliče

22:01 Seďa (SOCDEM): Česká televize opět tlačila na voliče

Reakce na čtvrteční předvolební Superdebatu České televize, publikovaná na svém veřejném facebookové…