Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

19.04.2024 4:32 | Komentář

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientovat v pojmech pravice a levice, tak „odborná“ literatura i Wikipedie uvádí spoustu scestných charakteristik těchto dvou politických směrů.

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice
Foto: aliancens.cz
Popisek: Aliance národních sil - logo

Pravice požaduje soukromou kontrolu výrobních prostředků, kapitalismus, volný trh a tržní hospodářství.

Pravice staví fungování společnosti na konkurenci - tedy konfliktu a na davoelitarismu, kdy dav pracuje pro blaho úzké elity.

Pravice podporuje privatizaci všeho a všech, soukromé vlastnictví všeho a všech - a to od malých soukromníků až po velké megakorporace - ty ale postupně a vždy! ve finále sežerou malé soukromníky.

Výsledkem tedy je, že vše ve státě vlastní nadnárodní korporace. Stát tím pádem nemá žádné zdroje a de facto je zcela ve vlastnictví a područí soukromého kapitálu (nadnárodních korporací). Tedy přesně model EU: nadřazenost nadnárodních korporací nad národními státy.

Levice naopak požaduje celospolečenskou (státní) kontrolu výrobních prostředků, socialismus, regulovaný trh a státní plánování.

Levice staví fungování společnosti na kooperaci, neboli spolupráci. Jde o koncept společnosti, který není založený na konkurenci a konfliktu, ale naopak na sociální solidaritě – tedy na společenské dobrovolné soudržnosti mezi rovnými.

Takzvaný volný trh (který ale v reálu nikdy neexistoval) musí být nahrazen systematickým státním plánováním ve prospěch celé společnosti, a ne nadnárodních korporací.

Stát musí mít ve vlastnictví strategická odvětví národního hospodářství (například energetiku, dopravní infrastrukturu a podobně) a přírodní bohatství (například vodu, nerostné suroviny a podobně).

Levice požaduje, aby měl stát svoji vlastní zdrojovou základnu, výrobu a spotřebu. Tedy, aby byl suverénní.

Stát je systém samořízení společnosti pro přežití a rozvoj národa. Je-li stát zlikvidován a vlastněn nadnárodními korporacemi, je to také postupně konec národa. Stát je základní územní mocenská jednotka. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné vnější moci.

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…