„Za to nemůže Putin. Ani Babiš, ani válka!“ Rajchl napadl vládu přímo ve Sněmovně. Smršť

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
05.12.2023 19:50 | Zprávy

Vláda nadále nesmyslně hodlá občanům prodražovat ceny energií. Kroky proti vysokým cenám v úterý ve Sněmovně přednesli zástupci 10tisícové petice ze spolku Česko proti bídě v čele s Jindřichem Rajchlem.

„Za to nemůže Putin. Ani Babiš, ani válka!“ Rajchl napadl vládu přímo ve Sněmovně. Smršť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petiční výbor v Poslanecké sněmovně uspořádal Veřejné slyšení z petičního podnětu zemědělců. Následovala i petice proti cenám energií Jindřicha Rajchla

Požadavky petentů jsou následující: Vykoupení minoritních podílů ČEZu do vlastnictví České republiky, vyvázání se z obchodování elektřiny přes energetickou burzu v německém Lipsku nebo odstoupení naší země ze systému obchodování s emisními povolenkami.

Podle Rajchla je zřejmé, že dokud nezkrotíme ceny energií, nepoleví problém inflace. „Co je příčínou? Válka na Ukrajině? Není to pravda, jde o výmluvu, není to žádná hlavní příčina tohoto stavu. K nárůstu u nás dochází v zásadní míře, zatímco v jiných zemích ceny energií nerostou. Neustálé výmluvy, že za to může Babiš a Putin, jsou nesmyslné. Příčina jednoduchá, neschopnost naší vlády problém řešit a podvolení se evropské mantře jednotného evropského energetického trhu. Není jediný důvod, aby elektřina stála stejně v českém Kolíně jako v Kolíně nad Rýnem, kde mají několikanásobně vyšší platy,“ míní.

„Evropské státy problém řeší, pouze u nás se stále vymlouvají. Francie vykoupila minoritní akcionáře, kteří se svými stížnostmi u soudu neuspěli. Když to jde ve Francii nebo i Německu, proč by to nemohl jít u nás. Česká republika musí najít odvahu. Nic nám nebrání odejít z lipské burzy klidně zítra. Green Deal je jedna obrovská lež. Kdo to pochopí jako první, neuvěřitelným způsobem na tom vydělá. Emisní povolenky nemají s ekologií nic společného. Jejich největším držitelem jsou americké penzijní fondy a čínské banky. Čím dříve tento kolosální podvod jménem Green Deal pochopíme, tím lépe,“ uvedl Jindřich Rajchl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Petice, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 05.12.2023 20:03:21
Tohle nepomůže. Pomohou jedině hole a vidle. Jinak si z nás bude dělat tahle vládnoucí banda pořád legraci.

|  31 |  1

Další články z rubriky

„Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

18:17 „Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

V Poslanecké sněmovně v úterý probíhá další z jednání o vládní důchodové reformě, kterou opozice tvr…