Socialista Hamáček se stal předsedou Poslanecké sněmovny

27.11.2013 12:52 | Zprávy

Jan Hamáček z ČSSD byl zvolen předsedou Poslanecké sněmovny. Informovala o tom Česká televize s tím, že Hamáček obdržel 195 hlasů, a to v tajné volbě. Hamáček působil na konci minulého volebního období ve funkci místopředsedy komory a nyní byl jediným kandidátem na předsedu.

Socialista Hamáček se stal předsedou Poslanecké sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Hamáček

Poslanci ale musí ještě zvolit místopředsedy dolní parlamentní komory. Podle dohody by měli uspět kandidáti z hnutí ANO Jaroslava Jermanová a Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL. Další dvě volná místa obsadí zřejmě komunista Vojtěch Filip a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Nárok na místopředsednický post si ale dělají i ODS a hnutí Úsvit.

Co se týče volby místopředsedů, Český rozhlas ráno připomněl, že jak ČSSD, tak hnutí ANO a KDU-ČSL si své kandidáty navzájem podpoří. Pouze lidovcům vadí v čele sněmovny komunista. „Není v klubu příliš velká vůle volit zástupce komunistické strany. Většina poslanců je ochotná volit zástupce ODS a TOP 09,“ zdůraznil předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

16:52 „Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek p…