„Lži. Demagogie. Trefil kozla!“ Špičky ČSSD střílely do Babiše kvůli „dezinformacím“ v kauze lithium. Pak vystoupil jejich vlastní senátor

11.10.2017 22:18 | Zprávy

Senát ve středu večer zažil nebývalý ruch. Členové horní komory debatovali o možné těžbě lithia v Krušných horách. Zaznívala ostrá slova jako krádež za bílého dne, lži, dezinformace, demagogie. Poslanecká sněmovna bude o lithiu mimořádně jednat jen čtyři dny před volbami, v pondělí 16. října.

„Lži. Demagogie. Trefil kozla!“ Špičky ČSSD střílely do Babiše kvůli „dezinformacím“ v kauze lithium. Pak vystoupil jejich vlastní senátor
Foto: Radim Panenka
Popisek: Tisková konference ČSSD k těžbě lithia

Ještě před tím, než vůbec vedení Senátu zahájilo projednávání bodu o lithiu, nastoupily v Senátu před kamery těžké váhy ČSSD. Neobvykle totiž na tiskové konferenci vystoupili zároveň tito vrcholní představitelé sociální demokracie: šéf Senátu Milan Štěch, premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra a úřadující šéf ČSSD Milan Chovanec, volební lídr strany a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr průmyslu Jiří Havlíček.

Podle Havlíčka je tolik zmiňované memorandum nezávazný dokument, který neobsahuje žádné závazky, žádná práva a povinnosti a Česká republika se podpisem dokumentu k ničemu nezavázala.

Babiš lže, dezinformuje a je to celé připravená akce, hlásaly špičky ČSSD

Premiér Sobotka k tomu podotkl, že pokud by někdo kvůli lithiu chtěl s Českem vést arbitráž, pak by to bylo na základě rozhodnutí a konkrétních správních kroků učiněných Ministerstvem životního prostředí. Na to přímo už na plénu Senátu reagoval šéf horní komory Milan Štěch s tím, že „Andrej Babiš trefil kozla“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…