Přemysl Sobotka se zhrozil plány ČSSD. Vyčíslil je na 56 miliard ročně

26.09.2013 9:35 | Zprávy

Skromněji než v minulosti odstartovala ve středu předvolební kampaň ODS v Liberci. „Systém velkých mítinků na náměstích podle našich zkušeností nemá cenu,“ domníval se krajský předseda ODS a bývalý předseda Senátu Přemysl Sobotka.

Přemysl Sobotka se zhrozil plány ČSSD. Vyčíslil je na 56 miliard ročně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka

Liberecká krajská ODS obhajuje dva poslanecké mandáty. „Chceme udělat maximum pro dobrý volební výsledek. Abychom zabránili vládě ČSSD s komunisty. Ty považuji za nedemokratickou stranu,“ sdělil krajský šéf.

Občanští demokraté varují před populistickými volebními sliby. „Mám hrůzu ze slibů ČSSD. Doufám, že je nesplní. Je spočítáno, že by stály 56 miliard ročně,“ vypočítal exposlanec ODS Vít Němeček.

Babišovci jsou nečitelní

Občanští demokraté se bojí případné vlády sociálních demokratů s komunisty. „Z této možnosti mi běhá mráz po zádech,“ zděsil se Tomáš Ploc, trojka liberecké krajské kandidátky. Určitou teoretickou možností, jak této variantě zabránit (samozřejmě bude záležet na volebních výsledcích), je pravicová koalice, kdyby musela ODS a topka vzít do party babišovce.

„Pro nás je uskupení pana Babiše velmi nečitelné. Obávám, že tak bude působit i po volbách,“ řekl Přemysl Sobotka a zmínil opravdu trapně působící heslo Babišovy strany – Nejsme jako politici, makáme. „Nevidím tedy důvod, proč chtějí politiku dělat.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…