Advokát: Kalousek si asi nakradl miliardy. To si myslím a nebudu mlčet

13.09.2012 4:50 | Zprávy

„Veřejně tu tedy prohlašuji, že si i já myslím, že si Miroslav Kalousek s velkou pravděpodobností nakradl hezké miliardy,“ napsal mladý advokát Robert Pelikán na svém blogu a vláda ho kvůli tomu odmítla jmenovat do rady Českého telekomunikačního úřadu. I když je odborník, kterého by tento úřad potřeboval jako sůl.

Advokát: Kalousek si asi nakradl miliardy. To si myslím a nebudu mlčet
Foto: JUDr. Pelikán
Popisek: JUDr. Robert Pelikán

Ale právníka krok Nečasova kabinetu prý nepřekvapil. „Popravdě příliš ne. Poté, co jsem se dozvěděl, že nějaká dobrá duše ministrům rozeslala citáty z mých blogů, čekal jsem to,“ řekl ParlamentnímListům.cz právník, který se specializuje na problematiku obchodních společností, závazkového práva, práva hospodářské soutěže a řešení sporů. Podle Pelikána je „téměř jisté“, že o jeho článcích na internetu vládu informovali lobbisté, kteří si nepřáli jeho jmenování.

Známého právníka navrhl ministr Kuba

Právě kvůli specializaci na soutěžní právo ho navrhl do rady ČTÚ ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS), sliboval si od něj zvýšení odbornosti úřadu v době, kdy má na trh vstoupit čtvrtý telefonní operátor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

22:02 ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

Vládní ani opoziční tábor ve volbách neposílily. S takovým hodnocením přispěchal pár dnů po volbách …