Bc. Jana Marková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2021 19:19:00

Ale ve frontě před Lidlem stát můžete…

Ale ve frontě před Lidlem stát můžete…

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu zákazu venkovních trhů


Zákaz venkovních trhů. Ale ve frontě před Lidlem stát můžete. Jeden naschvál za druhým, jinak se to už snad ani nazvat nedá.

Některá opatření chápu. Některá méně a některá považuji za vyložený naschvál. Protože jak jinak si vysvětlit to, že vláda úplně s klidem přinutí stovky lidí stát v zimních plískanicích dlouhé minuty na košík před marketem a zároveň jim zakáže v porovnání s tím neškodnou návštěvu trhu. Při té se člověk alespoň hýbe, nečeká zkoprněle za zády a před nosem dalšího čekajícího. Promrzlý a navlhlý se potom s ostatními radostně vrhne po omatlaném vozíku a vyrazí mezi regály v povoleném obchodě. Z toho by se orosily asi nejen brýle.

Osobně skutečně nevidím jediný relevantní důvod k zákazu prodeje zeleniny a ostaního zboží na malých venkovních trzích. Mnohdy je to pro některé malé výrobce a pěstitele poslední šance, jak ještě přežít tuhle dobu. Tedy byla. Stejně tak nevidím důvod, aby musely být zavřené malé krámky, kde se jednotliví zákazníci mnohdy ani nepotkají. Nastavme jednoduchá a jasná pravidla, ale nenechme se v něčím zájmu šikanovat hloupostmi. Pokud si totiž nemohu koupit v klidu venku třeba zeleninu od domácího producenta, jsem nucena koupit si ji za zjevně horších podmínek jinde. V čím zájmu tohle všechno je? Opravdu v zájmu našeho zdraví? Dost pochybuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama