Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2024 9:47:34

V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě!

V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě!

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945, které zároveň znamenalo ukončení druhé světové války. Naše úcta náleží příslušníkům všech armád, kteří se na osvobození podíleli.

Čeští občané se hned od počátku nesmířili s nacistickou okupací v roce 1939, kdy bojovali proti nacistickému Německu prakticky na všech frontách druhé světové války, desetitisíce z nich se zapojilo do domácího odboje. To mělo za následek ztráty na životech Čechů přímo v boji proti nacistům, popravy aktivních odbojářů nebo perzekuci jejich rodin. Celá řada pro veřejnost často bezejmenných, obyčejných lidí prokázala své hrdinství v rámci pomoci těm, kteří aktivně se zbraní bojovali proti nacistickému Německu, čímž ve zlomových okamžicích prokázali velkou míru vlastenectví.

Hnutí SPD považuje za důležité připomínat si tyto hrůzné události spojené s druhou světovou válkou a dětem vysvětlovat, co se tehdy dělo, a čím si prošli naši předkové. O život přišlo mnoho pravých vlastenců, kteří se různou formou stavěli nacistům na odpor proto, že chtěli bránit svou rodnou vlast. Desítky tisíc československých vlastenců zahynuly či padly v německých koncentračních vyhlazovacích táborech, na popravištích a v boji s Němci v rámci zahraničního i domácího odboje. Podle zveřejněných výstupů a výsledků bádání historiků Vojenského ústředního archivu v Praze činí počet obětí německého nacismu více než 340 tisíc osob v rámci celého někdejšího československého státu.

Odsuzujeme jakékoli válečné řešení konfliktů a zastáváme názor, že válka není řešením. Mějme na paměti to, co způsobila druhá světová válka. Mír je základním pilířem lidského pokroku a prosperující společnosti. V dnešní době je však realita taková, že svět je pohlcen neustálými konflikty a válkami, které přinášejí utrpení a ztráty na životech. Mír není pouze absencí války, ale stavem, ve kterém je zajištěna spravedlnost, lidská důstojnost a respektování lidských práv. Proto požadujeme, aby se všechny strany konfliktů zavázaly k dodržování Charty Spojených národů, mezinárodního práva a ochraně civilního obyvatelstva.

Od současné vlády požadujeme, aby v první řadě zajistila bezpečnost našich občanů a obranu České republiky. Velký ohlas našich občanů zaznamenáváme na petici hnutí SPD s názvem: „Petice občanů České republiky za mír a proti válce.“ Pro nás jsou naši občané a zajištění jejich bezpečnosti vždy na prvním místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama