Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2024 16:49:10

Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

Ostrov v Karlovarském kraji, malebné město s bohatou historií se dostalo do popředí pozornosti kvůli politickým změnám a nečekaným spojenectvím nového vedení.

Ostrov má nové vedení města ve složení ODS, Ostrováci, Ostrov můj domov a zastupitelé, kteří kandidovali za ANO 2011. Uvolněným starostou města se stal Mgr. Lukáš Lerch z ODS a uvolněným místostarostou Jiří Netrh z Ostrov můj domov.

Nové vedení neztrácelo čas a zahájilo politické čistky, které vyústily v odvolání ředitele Domu kultury Ing. Karla Tetura. Nejvíce pozornosti však upoutal nákup luxusní techniky značky Apple za desítky tisíc korun, přičemž práce nového vedení zůstává v mlhách nejistoty. Jen co starosta Mgr. Lukáš Lerch (ODS) usedl do křesla, tak si nechal objednat Apple iPad Pro k tomu tužku a klávesnici a iPhone 15 Pro Max vše za 86 tisíc korun. Náhlé propouštění a přepychové výdaje na luxusní zařízení Apple vyvolávají obavy ohledně transparentnosti a odpovědnosti nového vedení města.

Deziluzi mezi obyvateli vyvolávají také nedodržené předvolební sliby kandidujícího subjektu Ostrov můj domov, který není zaregistrovaný jako politická strana ani hnutí a tak kandidátní listina byla zaštítěna Piráty.

Ostrov můj domov sliboval před volbami, že nepůjdou do koalice s Ing. Janem Burešem z ODS. Co se však nestalo, post uvolněného místostarosty za 80 tisíc korun měsíčně, na které usedl Jiří Netrh z Ostrov můj domov byl větší lákadlo než předvolební sliby voličům. Ostrov můj domov, tak usedl do koalice s ODS, ve které je také zastupitelem právě Ing. Jan Bureš (ODS). Do koalice se počítají všichni zástupci jednotlivých subjektů, tak aby koalice měla v zastupitelstvu nadpoloviční většinu a ne jen zástupci sedící v radě jak se snaží někteří tento krok na sociálních sítích omlouvat.

Občané Ostrova se nyní musí dívat na politické manévry a jednání, které vzdalují jejich město od skutečných potřeb a hodnot.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama