Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2012 9:06:11 - hanka.plna

Zlem nejsou eurofondy, ale spíš lidé, kteří se snaží těchto eurofondů zneužít

Regionální operační program Severozápad byl pozastaven kvůli výsledku auditu, který odhalil pochybení u všech namátkou kontrolovaných projektů a podezření na korupci, z níž byl obviněn i bývalý ředitel dotačního úřadu. Problém navíc může být závažnější jelikož příjem žádostí o dotace byl už zastaven u dalších čtyř programů. Co na to říkáte? A jak se stavíte k názoru některých ekonomů, že největším zlem jsou právě eurofondy? vy působíte jako krajský zastupitel, mohu se zeptat jakou gesci zastáváte a co máte jako zastupitel na starost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2012 21:37:12 - Ing. Rudolf Kozák
Co se týče Vašeho dotazu ohledně Regionálního operačního programu Severozápad, mám za to, že žijeme v právním státě v srdci Evropy a orgány v rámci kontrolovaných projektů učinily správné rozhodnutí s jejich pozastavením. Je mi sice líto, že tak severní Čechy zřejmě přijdou o některé ze svých plánovaných projektů, případně se pozdrží proplacení již zrealizovaných projektů, nicméně není možné zavírat oči, nebo podporovat něco, co dává záminku k možné korupci.

Já osobně působím jako neuvolněný krajský zastupitel, jsem místopředsedou výboru pro národnostní menšiny, členem komise pro životní prostředí a předsedou investiční komise. V žádném případě však nemám vliv na čerpání evropských peněz. Myslím, že zlem nejsou eurofondy jako takové, ale spíš lidé, kteří se snaží těchto eurofondů zneužít.