Ing. Jan Volný

  • ANO 2011
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2024 11:14:19 - katuše

Pořád se řeší jen zemědělci

Zemědělce štve byrokracie, ale koho ne? Co mě štve je, že neustále protestují, i když mají oproti většině spoustu výhod a berou nemalé dotace, a že se teď řeší jen jejich zájmy, řeší je dokonce i prezident. Ale co ostatní? Navíc oni mají neustále nějaké požadavky, ale co za ně slibují? Zlevní se nám lidem potraviny? Ostatně není divné, že jejich cena pořád neklesá nebo jen v řádu haléřů max korun, i když se snižuje inflace, klesají ceny energií atd.? Podle mě se zemědělci nemají tak špatně na rozdíl od nás, kteří je dotujeme i předraženými potravinami. A co třeba průmysl, ten na tom taky není dobře a protestují snad? Ne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2024 15:41:15 - Ing. Jan Volný
Dobrý den, děkuji za dotaz.
Ani já nejsem úplným příznivcem těchto protestů. Souhlasím s Vámi, že dotační politika v zemědělství se omezila pouze na to, že zemědělec obdrží dotace a za to vypěstuje/odchová potravinové zdroje, ale tím to končí. Zemědělství je jedním ze segmentů, který je celoevropsky nejvíce pokřivený dotační politikou. Na tuto problematiku, ale též nelze shlížet pouze lokální optikou, neb se dotýká celé evropy. Na druhou stranu bych nerad křivdil zemědělcům, co se týče cenotvorby pro koncového zákazníka. Zde jistě hrají velkou roli obchodní řetězce, dále například výrobci hnojiv, krmiv atd.