Profesorka Dvořáková souhlasí s Gazdíkem. Aktivista Klaus kope do vlády

07.10.2012 17:27 | Zprávy

Prezident Václav Klaus destabilizuje politickou situaci a vstupuje do vládnutí způsobem, který není v parlamentním systému běžný, řekla politoložka Vladimíra Dvořáková. Souhlasí tak s šéfem poslaneckého klubu TOP 09 Petrem Gazdíkem, který v televizním pořadu Otázky Václava Moravce prohlásil, že Václav Klaus je „zásadní destrukční činitel“.

Profesorka Dvořáková souhlasí s Gazdíkem. Aktivista Klaus kope do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimíra Dvořáková

„Destabilizoval několikrát politickou situaci v České republice a podrývá tuto vládu,“ uvedl Gazdík v diskusi ČT u Václava Moravce.

Bárta: Prezident několikrát zachránil vládní koalici

U některých politiků vyvolala slova šéfa poslanců TOP 09 odmítavou reakci. „Pan Gazdík trpí amnézii, zapomněl na to, že nebýt pana prezidenta, vládní koalice by se rozpadla už v roce 2010,“ upozornil ParlamentníListy.cz vlivný poslanec Věcí veřejných Vít Bárta.

Díky prezidentem vyjednanému kompromisu, aby tehdejší ministr vnitra Radek John mohl provést řádné výběrové řízení na policejního prezidenta, neodešly prý tehdy Věci veřejné z koalice. „Gazdík si nepamatuje, kolikrát Václav Klaus tuto vládu zachraňoval,“ řekl Bárta. „A to, že prezident řekl, že Nečas jen svou chybou přišel o 118 hlasů v koalici, je také pravda. Pan Gazdík ztrácí nervy a úsměv, že je jasné, jak moc lže,“ uvedl Bárta pro ParlamentníListy.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…