Výbušná kniha Klausova Hájka: Pravda o Havlovi, sametové revoluci a konci světa

28.09.2012 7:02 | Zprávy

EXKLUZIVNĚ Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek napsal po výbušné knize Smrt ve středu její volné pokračování s názvem Smrt v sametu, která bude prý přinejmenším stejně kontroverzní.

Výbušná kniha Klausova Hájka: Pravda o Havlovi, sametové revoluci a konci světa
Foto: hrad.cz
Popisek: Bývalý vicekancléř Václava Klause Petr Hájek ve své pracovně.

V roce 2009 vyšla kniha Smrt ve středu, která rozbouřila mediální hladinu a na několik měsíců se stala nejprodávanější knihou ve svém žánru. Nejen proto, že bývalý mluvčí a současný vicekancléř prezidenta Václava Klause v ní dosti příkře hodnotil politiku a politiky – především parlamentní pravici, která už podle něj víceméně pravicí není.  

Také v ní současně zaútočil na média a jejich vůdčí roli při „výrobě“ různých mystifikacích veřejnosti. Hájkovi k tomu posloužil především příklad 11. září a „útoku na Ameriku“, který se podle něj přinejmenším nemohl přihodit tak, jak o něm hlavní mediální proud informoval. Zatímco ve Smrti ve středu poukázal na problém mediální manipulace, mediokracie a silné tendence ke vzniku světové totalitní vlády, v nejnovější knize dle toho, co nám prozradil, odhaluje, kdo za tím vším stojí.

O tom, že píšete pokračování Smrti ve středu jste s námi hovořil již před rokem. Jde pravda, že jste knihu dokončil a že v blízké době se objeví na pultech?

Raději bych to ještě chvilku tajil, protože je to zcela čerstvá věc, ale ano, knihu jsem dopsal a odevzdal do nakladatelství.

Jak se bude jmenovat a kdy přesně vyjde?

Jmenuje se Smrt v sametu a přál bych si, aby vyšla 7. listopadu k 95. výročí bolševické revoluce v Rusku. O revolucích – především o té naší takzvané sametové – tato kniha totiž také je.

Proč říkáte „takzvaná sametová revoluce“?

Především to nebyla žádná revoluce, ale poměrně dobře řízený státní převrat. Ale to už bych prozrazoval zbytečně moc. Ostatně jde mi spíše o souvislosti tehdejších událostí s aktuálním děním, o to, co se skutečně stalo a děje v naší zemi a v našem bližším i vzdálenějším okolí. O tom, co se skutečně stalo, nebo naopak stát nemohlo a tak dále.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…