Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

20.05.2024 19:15 | Tisková zpráva

Nadační fond Českého rozhlasu čeká od června změna ve vedení. Dosavadní ředitelku Gabrielu Drastichovou, která funkci zastávala šest let, nahradí současný manažer charitativních aktivit České televize Jiří Váňa. Ten měl komplexní správu a rozvoj nabídky České televize pro neziskové organizace na starosti rovněž od roku 2018.

Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Děkuji Gabriele Drastichové za skvěle odvedenou práci v čele Nadačního fondu Českého rozhlasu. Jsem velmi rád za to, jakým směrem se Nadační fond pod jejím vedením během posledních šesti let posunul a jak jedinečné projekty se podařilo uskutečnit. Věřím, že na její dosavadní práci úspěšně naváže nově zvolený ředitel Jiří Váňa, který má za sebou dlouholeté zkušenosti v neziskovém sektoru. Přeji mu hodně úspěchů a těším se na nadcházející spolupráci,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

"Dokážu si přehrát celých šest let snad po dnech. Jsou to pro mne tak hluboké vzpomínky. První den v roli ředitelky jsem otevřela s Honzou Kovaříkem Kavárnu POTMĚ v Praze a o rok později už jsme stavěli novou modulární kavárnu. Noční běh pro Světlušku svítí v dalších dvou městech, celonárodní Sbírkové dny Světlušky, které jsme po komplikacích během covidu ukončili, fantastickým způsobem nahradili dobrovolníci a pořadatelé malých benefičních akcí v regionech, aby se v českých a moravských městech na Světlušku nezapomnělo. A nezapomnělo! Zabydleli jsme se v online prostředí, kde potkáváme naše dárce a přátele v rámci e-shopu, při poslechu Podcastu POTMĚ, během pandemie i na virtuálních bězích. Přijali jsme s hrdostí do péče projekt Ježíškova vnoučata a postavili se tak sebevědomě za téma důstojné péče o seniory. A ujistili se, že jsme nadační fond, který má své místo i v emergentní humanitární pomoci. Děkuji všem, kteří mi umožnili se rychle naučit témata důležitá pro Světlušku i Ježíškova vnoučata, kteří mi ukázali své „řemeslo“, pozvali do svých komunit a dali mi důvěru, abych o jejich tématech mohla hovořit, abych jejich potřeby mohla spolu s týmem nadačního fondu formulovat do nadační pomoci, abych byla jejich hlasem a tváří. Bylo mi ctí," shrnuje své působení v čele Nadačního fondu Českého rozhlasu a zejména jeho hlavního projektu Světlušky Gabriela Drastichová.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 26995 lidí

Nově zvolený ředitel Jiří Váňa má díky svým předchozím pracovním pozicím s neziskovým sektorem rovněž bohaté zkušenosti. Už po studiích na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích působil tamtéž jako vedoucí komunikace a marketingu. Následně získal zkušenosti jako fundraiser v Nadaci Via a v roce 2018 nastoupil do České televize. Zde měl na starost například zajištění chodu sbírkového projektu Adventni´ koncerty CˇT, podi´lel se však také na sbírkovém projektu Pomozte deˇtem („Kurˇe“) a dalších mimořádných projektech, jako například Koncert pro Moravu nebo Koncert pro Ukrajinu.

"V České televizi jsem se setkával s desítkami neziskových organizací a projektů ročně. Nadační fond Českého rozhlasu jsem vnímal hlavně prostřednictvím spolupráce se Světluškou a byla to vždy spolupráce příjemná a profesionální. Proto když jsem dostal nabídku zúčastnit se výběrového řízení a navázat na skvělou práci stávající ředitelky Gabriely Drastichové, nebylo o čem dlouho přemýšlet. Do Nadačního fondu nastupuji s velkým respektem a chutí rozvíjet stávající programy a třeba časem přidat i nové. Těším se na sympatický kolektiv, který už částečně znám z předchozí spolupráce a věřím, že nám to bude fungovat stejně dobře jako doposud," doplňuje Váňa.

Nadační fond Českého rozhlasu, který byl založen již před 23 lety, pomáhá vytvářet prostředí a podmínky pro plnohodnotný rozvoj člověka a jeho schopností, bez ohledu na handicap či znevýhodnění. Své poslání naplňuje prostřednictvím dlouhodobých projektů Světluška a Ježíškova vnoučata a jednorázových sbírek, které pomáhají tam, kde je potřeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Výzkum prokázal závažné dopady uvěznění rodiče na dítě

20:48 Vězeňská služba: Výzkum prokázal závažné dopady uvěznění rodiče na dítě

První výzkumný projekt v ČR zaměřený na děti vězňů s názvem Rodičovství za mřížemi realizovala Masar…