Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

15.05.2024 22:04 | Tisková zpráva

Praktické ukázky využití v podnicích, konzultační zónu a workshopy, na kterých si zástupci firem vyzkouší AI nástroje, chystají Hospodářská komora a Česká asociace umělé inteligence. Na konferenci AI inspiration v pražském Cubexu na konci května vystoupí představitelé největších technologických firem na trhu, zástupci státu i akademické sféry.

Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

„Podařilo se nám pod jednu střechu dostat největší světové hráče i menší tuzemské firmy zabývající se vývojem umělé inteligence, abychom ukázali podnikům a jejich majitelům a manažerům, jak lze nové nástroje implementovat do každodenních činností a výrazně tak zvýšit produktivitu ve firmě. Česko je dlouhodobě na špičce v elektronické komerci nebo online bankovních službách, a jistě dokáže být průkopníkem i v oblasti umělé inteligence. Tato akce se tak stane dobrým inspirativním místem, jak propojit zástupce největších firem v oboru s dalšími hráči a posunout i využívání umělé inteligence v tuzemsku na novou úroveň,“ říká prezident Hospodářské komory Zdeněk Zajíček.

Na konferenci vystoupí zástupci hlavních světových firem zabývajících se umělou inteligencí, konkrétně z Googlu, Microsoftu nebo Mety. Na akci se podílí řada dalších firem, mimo jiné výrobce hardwaru pro AI Nvidia, mobilní operátor Vodafone, Webout, Coworkers.ai, ÚJV Řež nebo ČEPS. Akademickou sféru zastoupí Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, právní aspekty využití umělé inteligence rozebere Rowan Legal.

Celodenní konference se uskuteční ve čtvrtek 30. května od 9 do 17 hodin. Návštěvníkům přiblíží na konkrétních příkladech uplatnění AI v praxi, kam využití umělé inteligence směřuje a co od ní lze už dnes očekávat.

„Součástí akce budou praktické ukázky využití umělé inteligence v každodenní praxi, například při komunikaci se zákazníky, posilování konkurenceschopnosti firem nebo při provozních kontrolách jaderných elektráren. Účastníci budou také moci navštívit konzultační zónu, kde dostanou možnost probrat s experty vše, co je na umělé inteligenci zajímá. Během konference se uskuteční i workshopy, na kterých si zájemci pod vedením lektorů vyzkouší AI nástroje Copilot, Gemini, ChatGPT nebo Midjourney,“ upřesňuje ředitel České asociace umělé inteligence Lukáš Benzl.

Den před konferencí, ve středu 29. května, se v budově pražského CIIRC ČVUT uskuteční Den otevřených dveří pro Průmysl 4.0. Jeho součástí bude diskuse o vývoji Průmyslu 4.0 v Česku nebo konzultace s experty v oblasti digitalizace.

Technologie umělé inteligence zatím v Česku příliš rozšířené nejsou. Podle údajů Českého statistického úřadu z října 2023 je využívají především velké firmy s více než 250 zaměstnanci, konkrétně 28 % z nich. Celkem v ČR využívá AI šest procent společností s deseti a více zaměstnanci. Nejčastěji pro pokročilou práci s texty nebo lidskou řečí, případně používají technologie strojového učení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

11:44 Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

Společnost Eldis Pardubice, přední český výrobce aktivních radarových systémů, si připsala další výz…