„Dokud je čas.“ Šarapatka po střelbě na Fica hrozí Babišovi, Okamurovi a Klausovi

16.05.2024 9:10 | Monitoring

Zdeněk Šarapatka, někdejší člen Rady ČT popsal útok na slovenského premiéra Roberta Fica jako hrozivý a jedním dechem dodal, že se Fico podílel na prohlubování nenávisti ve slovenské společnosti. A varoval některé české politiky, např. Tomia Okamuru či Miloše Zemana, Václava Klause, aby změnili směr svých výroků. Jenže tím to neskončilo. Ve veřejném prostoru zaznívají i další ostrá slova.

„Dokud je čas.“ Šarapatka po střelbě na Fica hrozí Babišovi, Okamurovi a Klausovi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Někdejší člen Rady ČT, dnes publicista a také muž, kterému se po soudním verdiktu musel omluvit český stát za výroky někdejšího prezidenta Miloše Zemana. To vše je Zdeněk Šarapatka. Teď se vyjádřil k útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, který podle Šarapatkova názoru postavil na Slovensku normalizační kulisy.

Ví se, že útok provedl jedenasedmdesátiletý slovenský spisovatel Juraj Cintula v Handlové na Slovensku. Ví se, že Fico byl s několika kulkami v těle v ohrožení života, ale naštěstí přežil.

„Neznáme motivy. Zato však hrozivé záběry: Slovenský penzista, co píše básničky, vystřílel na Fica snad celý zásobník. Zuřivě, z blízkosti, aby pak zůstal stát bez snahy o útěk s vědomím následků, které ho čekají. Šakal to nebude. Možná frustrát, co přišel o rozum v normalizačních kulisách Ficova režimu,“ napsal hned na úvod tématu Šarapatka na sociální síti X.

A hned poukázal na to, že poslanci vládní koalice, místo aby se pokusili uklidnit situaci, hned z útoku obviňují média, lídra strany Progresivní Slovensko Michala Šimečku a mluví o občanské válce.

„Šílený není jen tenhle čin samotný. Hnusný je rovněž tyátr proruské kolony, v němž Blaha a Danko, zarytí milci Putina od tamních poslanců, hned poté veřejně ‚obracejí pistoli‘ na lídra Šimečku a kritická média, viní je z Ficovy ‚krve na rukou‘ a činí z nich pro změnu snadný terč Ficových příznivců. Horší to zjevně být nemůže: Před špitálem namísto klidu a rozvahy za tepla huláká ministr vnitra o ‚občanské válce‘. A jeho kontrolní přítomnost na sále s ministrem obrany, kde čučí pod ruku lékařům, jak zápasí o život šéfa vlády a partaje, je už jak z kapitol osudu Stalina,“ podotkl Šarapatka.

A jedním dechem dodal, že Fico nese svůj díl viny na rozdmíchávání nenávisti ve slovenské společnosti. Za tuto spoluvinu musel zaplatit vysokou cenu. V nemocnici bojoval o život.

„Nenávist, arogance moci, agresivita, cenzura, sprostota bez hranic, co od něj a pohůnků v partaji schytává tamní hrad a svobodná média, výhrůžky, urážky rodin a příbuzných oponentů, ohnuté zákony, jež ničí svobody a mají krýt zločiny, zásahy do osnov vzdělání a odtud knuta jak za Tisa, flusání do tváře spojencům a brutální otočka na Východ, to všechno je pro svobodomyslné Slováky příčinou obrovské frustrace,“ uvedl Šarapatka.

Zdeněk Šarapatka promlouvá

Zdůraznil, že na pozoru by se měli mít i čeští politici, kteří rozsévají nenávist. Jmenoval šéfy hnutí ANO i SPD, Andreje Babiše a Tomia Okamuru. Jmenoval exprezidenty Václava Klause a Miloše Zemana. Jmenoval i pár dalších politiků včetně Jindřicha Rajchla.

„A zásluhou strůjců zla Babiše, Okamury, Konečné, Rajchla, Zemana nebo Klause ad. je tu frustrátů a odtud šílenců habaděj. A příklady táhnou. Uberte plyn, dámy a pánové. Dokud je čas,“ uzavřel Šarapatka.

A přidal společnou fotku Robert Fica a Andreje Babiše (ANO).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zatím se bohužel nejfanatičtěji, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 16.05.2024 12:40:17
projevují a projevovali tzv "demokratické" síly. Vzpomeňme si jen na fanatické demonstrace Milonu chvilek. Na házení pet láhví na Babiše. Na útoky rajčaty na prezidenta Zemana v době státní návštěvy německého prezidenta. Na šibenice na demonstracích pro Babiše. Na vyvěšování pytle s mrtovolami na ministerstvu panem Rakušanem. Na nenávistnou rétoriku každý den vůči "trestně stíhanému premiérovi" při vynyšlené pseudokauze Na zákaz Slovákům adezolátům paní ministryně Černochové. Co k tomu dodat? Kdo tady vyvolává nenávist jistě všichni tušíme. Babiš nepotlačoval demonstrace. Za Babiše se nevyhazovalo z práce a z děkanských míst. Nezakazovaly se jinak smýšlející weby. Nešířila se z vládních míst nepřátelská rétorika vůči Rusku. Žilo se dobře, vysoká životní úroveň Bohužel je ale Slovák a miliardář a to se neodpouští.

|  10 |  0

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …