„Moravec, Witowská. A zase!“ Babiš o ČT. Soukromí, volby, to nejhorší

26.09.2022 9:54 | Komentář

Krátce před komunálními a senátními volbami šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém pořadu naznačil, že lepší než sledovat média, a to i média, která on sám vlastní, je sledovat jeho internetový pořad Čau lidi, který týden co týden točí už od roku 2017. A teď přišel s dalším. Povolebním Čau lidi, ve které vedle vlády Petra Fialy (ODS) udeřil na Českou televizi. Vynadáno dostal především Václav Moravec a Světlana Witowská. Nešetřil ani Miloše Vystrčila (ODS), který se podle Babiše choval jako hulvát.

„Moravec, Witowská. A zase!“ Babiš o ČT. Soukromí, volby, to nejhorší
Foto: Youtube
Popisek: Babiš a povolební Čau lidi

Babiš poděkoval všem občanům, že přišli k volbám, zvláště těm, kteří odevzdali hlas kandidátům ANO.

„Úžasný úspěch hnutí ANO. Proč? No, protože jsme získali 17 828 706 hlasů. To je 16,42 %. A v porovnání s rokem 2018 jsme získali o 1 096 421 hlasů navíc. Tehdy jsme měli 14,92 %,“ pochvaloval si šéf hnutí ANO, který prohlásil, že ANO uspělo i navzdory přesile, kterou on sám vidí v současné vládní pětikoalici, ODS, TOP 09, lidovců, Pirátů a STAN.

Zdůraznil přitom, že nevedl žádnou agresivní kampaň, jen se svým obytňákem objel více než 220 míst a prý říkal lidem jen a jen pravdu, za kterou se zlobí i předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Tak to vidí Andrej Babiš. I díky tomu prý hnutí ANO dosáhlo úspěchu v senátních volbách. Jeden senátor ANO byl zvolen již v prvním kole a dalších 17 postoupilo do kola druhého.

„A co je důležité, protože samozřejmě pětikoalice interpretuje ty volby jinak, oni se tváří, že vyhráli, je, že jsme získali o 64 mandátů navíc, a pětikoalice přišla o 1586 mandátů, Ano, je to pravda, bylo to referendum o této vládě, která je nejhorší od vzniku České republiky. Nejméně pomáhá, a statisticky je i nejhorší v Evropě v pomoci lidem,“ zdůraznil Babiš.

Šéf stínové vlády ve svém tradičním nedělním projevu k lidem také prohlásil, že jeho stínová vláda odvádí ve Sněmovně skvělou práci a postěžoval si, že o tom média moc neinformují.

Připomínal, že už 18. února volal po zastropování cen energií, ale přímo u výrobců. Stávající vláda Petr Fialy zastropování cen dlouho odmítala, ale nakonec k němu přistoupila, jen nezastropovala ceny hned u výrobců a to je podle Babiše veliká chyba.

„A jaký je strop ve Francii? 1 150 Kč. Proto má Francie nejnižší inflaci, 6,6 %, a my máme 17,1. Tak to je. Všechny vlády se staraly, česká vláda stále mluvila o nějakém evropském řešení. Žádné není. A včera jsme se dozvěděli, v neděli, že pan Síkela zase říkal, že to zastropování se netýká veškeré spotřeby. Nikdo se v tom nevyzná, je to zkrátka chaos. Vláda pro vás de facto doposud neudělala téměř nic. Navýšení důchodů, kterým se chlubí, je ze zákona. A ten zbytek nestojí ani za řeč,“ kroutil hlavou šéf ANO.

Poté se jal vypočítat tři „podrazy" České televize, jak je on sám vnímal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …