„Nenažranost.“ Odboráři se utrhli. Už nejde o školy, zašli mnohem dál

27.11.2023 13:53 | Reportáž

Na Malostranském náměstí se sešli za mohutného ryku účastníci demonstrace proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS). Zhruba hodinový protest proti vládě a jejím krokům doprovázel stávku, kterou na dnešek vyhlásili odboráři. Zaznělo mnohé, například co brání tomu, že nejsou energie levnější? Podle blogera Vidláka je to nenažranost.

„Nenažranost.“ Odboráři se utrhli. Už nejde o školy, zašli mnohem dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní průvod odborů na Malostranské náměstí

„Chci vám poděkovat, že jste přišli. V posledních dnech jsem se dozvídal mnoho pochybností o současné vládní koalici. Myslíte si, že nevíte, proč tady jste?“ zeptal se Středula a dav odpovídal: „Víme.“

„Myslíte si, že jedním z důvodů, proč tady jsme, je to, že nám dramaticky klesla životní úroveň?“ ptal se Středula a dav křičel a pískal. „Myslíte si, že musí pan premiér jet do Německa zjišťovat ceny, místo aby se zeptal nás?“ ptal se dále Středula a dav dále křičel. Velká nespokojenost byla i kvůli zvyšování odchodu věku do důchodu. 

„Pane premiére a vládo, slyšeli jste, že víme, proč jsme tady. Nelíbí se nám vývoj v České republice. Jsme připraveni k tomu, abychom zasedli za jednací stůl a dohodli se na tom, jak má vypadat Česká republika. Ale pokud nechcete, jsme připraveni v protestech pokračovat dále. Pan premiér říká, že se nechceme dohodnout. To je taková zvláštní pohádka,“ pokračoval Středula a dav skandoval: „Demisi, demisi.“ 

„Sociální dialog je pro nás to, že hledáte kompromisy. Nemluvíme jen sami za sebe, za odboráře, za odborářky, ale i za zaměstnance a za manažery. Taková situace se tady, pane premiére, ještě nestala,“ dodal Středula. 

Předseda lékařského odborového klubu Martin Engel řekl: „Místo díků za několik vln covidu jsme se dočkali toho, že z nás chtěli udělat nevolníky a přiřadili nám jednou takové přesčasové hodiny,“ a apeloval na rozumné podmínky pro lékaře.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nikdo jim nevěří, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 27.11.2023 14:22:27
Tato vláda uvrhla občany této země do chudoby, tato vláda ekonomicky a morálně zničila tuto zemi. Znovu se zavádí cenzura a pronásledují lidé s jiným názorem. Staří lidé jsou považováni za jakýsi odpad. pro ně peníze nejsou a nebudou nikdy. Na Ukrajinu se peníze najdou vždy. Ano, pomáhejme, nemůžeme však nechat zničit tuto zemi. Nechceme tuto vládu! Tato vláda vede tuto zemi špatně, tato vláda vede tuto zemi do bídy a chudoby. Jediné řešení je demise vlády.

|  26 |  0

Další články z rubriky

Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

14:33 Nedbalá policie? Matka střelce Kozáka našla po ohledání doma nábojnici

Případ střelce na FF UK opět rozvířil mediální prostor, protože byly zveřejněny detaily z usnesení o…