Ochranka se ptala, zda zasáhnout proti Babišovi a Okamurovi... Pekarová prozradila detaily

09.04.2023 14:42 | On-line

„Nemyslím si, že jsem zlý člověk. Svým dosavadním životem jsem to snad mnohokrát projevila,“ odmítla v rozhovoru pro CNN Prima News šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) výroky o tom, že by byla „zlým člověkem“. Podle političky za déle trvající napjatou atmosféru ve Sněmovně může zejména to, že opozice „nedodržuje dohody, které se udělají“ – nejedná se však dle ní o souboj proti vládě, ale rozbroje v opozici. Kvůli vyhrocené situaci se jí již v minulosti měla ochranná služba dotazovat, zdali má proti šéfovi ANO Andreji Babišovi a předsedovi SPD Tomiu Okamurovi zasáhnout. „Nechtěla jsem to,“ říká Pekarová s tím, že věděla, co by přišlo.

Ochranka se ptala, zda zasáhnout proti Babišovi a Okamurovi... Pekarová prozradila detaily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 a sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Před hlasováním o odvolání Pekarové Adamové z čela Poslanecké sněmovny z úst opozičních politiků zkraje týdne zaznívala slova, která nehodnotila jen její výkon funkce, ale také i její osobnost. „Jste zlý člověk. Vzala jste mi práva na výkon mandátu,“ vypálil na šéfku Sněmovny poslanec ANO Milan Brázdil.

Sama Pekarová Adamová odmítla, že by tomu tak mělo skutečně být. „Vždycky je složité hodnotit sám sebe. Pokud na sebe máte zdravý náhled, který je i kritický, tak na sobě vidíte snáz negativa než pozitiva. Ale nemyslím si, že jsem zlý člověk. Svým dosavadním životem jsem snad mnohokrát projevila, ať už ve svých dobrovolnických aktivitách, nebo v tom, jakým způsobem přistupuji k veřejným funkcím, že zlá skutečně nejsem,“ řekla pro CNN Prima News.

Tvrdí, že politici, kteří o ní podobná slova šíří, z ní „chtějí dělat čerta a veřejného nepřítele“. „Pan Brázdil svůj výrok odůvodnil tím, že jsem se před deseti lety na nějakém obědě nezasmála jeho vtípku. To hovoří za vše. A pan Klaus mi nemůže přijít na jméno, protože nesouzním s jeho názory. A on nesouzní s těmi mými, které jsou proevropské, on je protievropský. Ti, kteří neumí ustát tíhu argumentů, se často snaží člověka onálepkovat. Vždy je snazší jít do osobní roviny než věcně polemizovat s názory,“ pustila se i do bývalého prezidenta Václava Klause, jenž v rozhovoru pro MF Dnes v roce 2021 pronesl, že se nikdy osobně s Pekarovou Adamovou nesetkal a má ji tak zprostředkovanou z médií, které ji „asi vždy publikují nějaké nepříznivé fotografie“ ze kterých nabyl dojmu, že jí funkce šéfky Sněmovny půjde od ruky.

„Protože z ní – z jejích očí a tváře – čiší zlo. Myslím, že je tam kondenzované. Věřím, že bude toto schopna uplatňovat,“ predikoval tehdy Klaus.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

co to je? ty poskokové z ochranky, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseumpala , 09.04.2023 15:18:36
kteří měli takové dotazy už mají dávno sedět! jak si toto mohou dovolit k voleným zástupcům a ta blbka snad velí ochrance? no to snad ne!

|  14 |  0

Další články z rubriky

Takovej eklhaft. V koalici to žije kvůli komisaři, vtipy o Kolajovi i Nerudové

20:06 Takovej eklhaft. V koalici to žije kvůli komisaři, vtipy o Kolajovi i Nerudové

Navrhli jsme muže a ženu, protože to chtěla Ursula von der Leyenová, vysvětloval Vít Rakušan výběr n…