Putin vyhrál, nepřekvapivě. Neúspěšná Nerudová se neudržela

17.03.2024 21:39 | Monitoring

Vladimir Putin se podle předběžných výsledků ruských voleb stal již popáté ruským prezidentem a podle tamní státní agentury TASS vede nad ostatními kandidáty s více než 87 % hlasů. „Fraška a parodie. To byly ruské prezidentské volby, které ukázaly, jak současný režim potlačuje občanskou společnost, nezávislá média, opozici,“ komentoval to ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) a Ministerstvo zahraničí dodalo, že „Česko neuznává konání této nelegitimní volební frašky“ na okupovaných částech Ukrajiny. Lidovecká europoslankyně Michaela Šojdrová se zmiňuje o zatykači na Putina.

Putin vyhrál, nepřekvapivě. Neúspěšná Nerudová se neudržela
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Ruská státní agentura TASS po zpracování 40 % hlasů uveřejnila, že Putin ruské prezidentské volby vyhrál 87,34 %, a podle očekávání by tak měl usednout v Kremlu již během svého pátého prezidentského období. 

Druhé místo má mít s velkým odstupem komunistický kandidát Nikolaj Charitonov (4,11 procenta), třetí Vladislav Davankov (3,92 procenta) a čtvrté Leonid Sluckij (3,06 procenta).

Agentura TASS taktéž uvádí, že účast v prezidentských volbách měla překonat tu z předchozích z roku 2018, kdy činila 67,54 procenta. Ve 20 hodin moskevského času (18.00 SEČ) měla účast činit 73,33 procenta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nádhernej kvikot , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 18.03.2024 10:03:53
ubožáků a politických nul, které se bojí že se to tady otočí jako na Slovensku,, Špíny bez podpory co nechápou že končí,,Tak štěkají a kopaji aby ztráceli víc a víc,,

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…