Udělej si menšinovou vládu, my tě podpoříme, ale... Josef Skála vyslal předvolební vzkaz

02.05.2024 20:08 | Reportáž

Na oslavě 1. máje v České Lípě vystoupil mimo jiné také představitel konzervativního křídla strany KSČM, někdejší kandidát na prezidenta Josef Skála. „My všichni víme, že to jde od deseti k pěti, že se hroutí čím dál tím víc věcí, které jsme dávno považovali za samozřejmost. A běhají kolem vás různí političtí šejdíři a snaží se vám namluvit, že stačí vyměnit pár tváří, tu a tam nějaký paragraf a zase bude hej," poznamenal mimo jiné Skála.

Udělej si menšinovou vládu, my tě podpoříme, ale... Josef Skála vyslal předvolební vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Skála

„Buďte hodně zdrávi. Děkuju, že jste se všichni dostavili. Jsem si jist, že tu nejste jenom za sebe, ale za tisíce a tisíce dalších lidí, kteří se také dívají na dění kolem nás stále kritičtějšíma očima, mají často obavy, a někdy to už vzdávají. A vy neváháte a přijdete, a to vás šlechtí. Není to zdaleka poprvé, kdy tu mám příležitost si vzít slovo na prvního máje a chci vám slíbit, že to určitě není naposledy. A má to i jeden docela bezprostřední nový akutní důvod. Možná jste si všimli, že ti, co tady neváhali rozkrást, vyrabovat kdeco, poničit kdeco, zatáhnout nás do všelijakých válek a podobně, tak nám právě vzali i 1. máj jako svátek práce. První máj je svátkem práce naposledy letos. Bylo usneseno, že 1. květen bude teď dnem vstupu či oslav Evropské unie. Já myslím, že ten kontrast je velmi příznačný,“ zahájil svůj proslov Skála.

„Kdo z vás fandí Evropské unii, přátelé, zvedněte ruku, nebojte se! Tady, výborně,“ ukázal na hlásícího se Skála a poznamenal, že další nevidí. „Myslím, že tak zhruba je poměr sil, neříkám v celé zemi, ale určitě drtivá většina lidí ví, že v roce 2004 byli podvedeni, že to je všechno prostě úplně jinak. A nahradit svátek, o němž první reportáž napsal Jan Neruda už v roce 1890, u nás, žádný to levičák, svátek, který šel našimi dějinami jako velká oslava práce, která vytváří všechny hodnoty a boje za práva pracujících, kteří ty hodnoty vytvářejí, vyměnit ho za svátek, na jehož oltáři je Ursula von der Leyen a podobné postavičky, já myslím, že lepší striptýz toho, co se honí v hlavě, ti, co takto rozhodli, udělat snad ani nemohli,“ dodal Skála. 

„Nevím, jestli někdo z vás by tady řekl, nechci vás vyvolávat, že se mu daří letos lépe, výrazně než loni, a že loni se mu dařilo lépe než předloni. Možná se pro jistotu zeptám, je tady někdo takový?“ zeptal se Skála, opět zaznamenal jednoho hlásícího se. „Výborně, tak přece jenom se našel, třeba vyhrál ve sportce, já nevím, nebo něco na ten způsob,“ okomentoval to.

„Ne. My všichni víme, že to jde od deseti k pěti, že se hroutí čím dál tím víc věcí, které jsme dávno považovali za samozřejmost. A běhají kolem vás různí političtí šejdíři a snaží se vám namluvit, že stačí vyměnit pár tváří, tu a tam nějaký paragraf a zase bude hej. Měl bych vám říkat lepší zprávy, ale chci vás ujistit, že touto cestou lépe nebude, půjde-li to samotíží dnešních poměrů, bude zítra hůř, a pozítří ještě hůř, a pak ještě hůř. Neexistuje světlo na konci tunelu, ve kterém nás vláčí. A k tomu všemu ještě se děje věc nemající obdoby v celých našich dějinách. Oni nás táhnou do války, táhnou nás do války v cizím zájmu, pod cizím velením a válku velmi pravděpodobně s jednou či více jadernými mocnostmi, a to je věc, která v našich dějinách nemá obdoby. To je hazard s životy, se zdravím, s bohatstvím této země, úplně se vším. A oni o tom mluví, jako by šlo o nějakou drobnou záležitost,“ upozornil Skála. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …