Většina Prahy 6 vaši stranu nevolila, nedělejte si monopol na názor občanů! Konečná to vytmavila Kolářovi. Veřejně

31.08.2019 8:27 | Zprávy

Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná se rozhodla zaslat otevřený dopis starostovi Prahy 6 Ondřeji Kolářovi (TOP 09). Důvodem je celá situace kolem sochy maršála Ivana Stěpanoviče Koněva.

Většina Prahy 6 vaši stranu nevolila, nedělejte si monopol na názor občanů! Konečná to vytmavila Kolářovi. Veřejně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

„S údivem sleduji v posledních dnech Vaše vyjádření k poškozování cizí věci, tedy k vandalismu na soše maršála Ivana Stěpanoviče Koněva na náměstí Interbrigády na Praze 6 - Bubenči. Zřejmě vůbec nechápete svou roli starosty jako zástupce všech občanů se starostí o majetek obce a její dobrou pověst. Koneckonců Vaši stranu ani nevolila většina obyvatel Prahy 6, abyste si dělal monopol na názor občanů. Je ostudou, že necháváte řádit pár vandalů na soše, kterou sice nemusíte milovat, ale měl byste ji respektovat jako připomenutí historie a to nejen Prahy, ale celé České republiky. Pod stejnou logikou nesouhlasu by někdo mohl poškodit lavičku Václava Havla nebo sochy jiných historických osobností,“ poznamenala Konečná ve svém dopise.

„Opravdu si myslíte, že je vhodné ponechat vandalům, aby si vyřizovali své politické názory přes sochy na náměstích? Vrcholem všeho, že místo očištění pomníku jste nechal sochu maršála Koněva zakrýt prý jako ochranu před vandalismem. Nelze to chápat jinak než jako tichý souhlas s vandaly. Vandalismu je třeba čelit a ne se před ním skrývat,“ uvedla.

„Dovolím si připomenout, že nebýt Rudé armády a maršála Koněva, nebyl byste tady s největší pravděpodobností ani Vy a pokud ano, zcela jistě bychom nemluvili česky. Možná by se Vám to líbilo, mně teda rozhodně ne. Vyzývám Vás proto, postavte se k tomu čelem a řádně se starejte o Vám svěřený majetek a neplivejte na odkaz obětí osvobozujících naši vlast,“ uzavřela.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takovej eklhaft. V koalici to žije kvůli komisaři, vtipy o Kolajovi i Nerudové

20:06 Takovej eklhaft. V koalici to žije kvůli komisaři, vtipy o Kolajovi i Nerudové

Navrhli jsme muže a ženu, protože to chtěla Ursula von der Leyenová, vysvětloval Vít Rakušan výběr n…