Západ prohrál dřív než Ukrajina. Přikázal: Budiž sankce. Ale světu to bylo jedno

17.03.2024 19:25 | Komentář

Francouzský prezident táhne na Rusa. Alespoň v prohlášeních. Říká mimo jiné, že pokud Ukrajina padne, půjde s ní dolů i důvěryhodnost Evropy. Jenže ta už je pryč, Západ prohrál bitvu o svou pověst mnohem dřív než Ukrajina tu o své území. Nejde jen o to, že si Rusko dovolilo se vzepřít. Ale když Západ zavelel k sankcím, zbytek světa na něj udělal dlouhý nos. Macron už nemá co zachránit, staré pořádky definitivně skončily.

Západ prohrál dřív než Ukrajina. Přikázal: Budiž sankce. Ale světu to bylo jedno
Foto: z internetu
Popisek: studená válka 2.0

Jak je známo, francouzský prezident Macron začal ohledně Ruska volit silnou rétoriku ve stylu „nemáme žádné limity“, „nemůžeme nechat Rusko vyhrát“ a „pokud Rusko na Ukrajině vyhraje, důvěryhodnost Evropy by spadla na nulu“, jak informoval The Telegraph. V tom ho podporují politici z východní Evropy, například lotyšský prezident.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Macrónek ................., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 18.03.2024 9:08:31
je divný patron. Doma má chronické rebélie, problémů čím dál více , ale jezdí exhibovat a kout pikle, plány jako byl ředitel zeměkoule. A vybírá si stejný druh, čeleď , aby si s nimi mohl notovat , plácat se po zádech a líbačky provozovat. Jejich selfíčka jsou jako z trapných komiksů. "Bojovníci" z poza rohu , válku chtějí za každou cenu. Slzám zmrzačených, pozůstalých , vdov a sirotkům nevěří, nezájem ! Bez válek a ničení si své politické kariéry nedovedou představit ! Šméčka. A diplomacie - dno. Diplomaté - jako darmožrouti. Poskoci militantů. ))))

|  8 |  0

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …